Med truppen klar er målet sat: ’Vi vil være blandt de fire bedste’

Nikolaj Jacobsen er glad for den trup, som han netop har udtaget til VM i håndbold, og de går efter at komme blandt verdens fire bedste.

Danmarks cheftræner Nikolaj Jacobsen styrer bolden ved herrehåndboldlandsholdets træning i Ceres Arena i Aarhus, tirsdag 23. oktober 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den kolde januar-måned er lig med en masse aftener inde i den hyggelige stue for at se slutrunde i herrehåndbold. Om et par uger starter VM i håndbold, og det bliver endda på hjemmebane noget af tiden.

Slutrunden bliver nemlig afholdt i både Danmark og Tyskland, og onsdag blev det klart, hvilke danske spillere, som skal jagte et verdensmesterskab.

- Det er de spillere, som lige nu er bedst i Danmark. Jeg håber, at det er dem, der kan gøre, at vi kan komme langt i turneringen, forklarer landstræner Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren forklarer, at det har været en svær proces at udvælge de 18 spillere i truppen, men omvendt er der umiddelbart heller ikke de store overraskelser.

René Toft Hansen var det store spørgsmålstegn på grund af et år, hvor han har kæmpet med skader, men stregprofilen har vist gode takter på det seneste.

- Vi håber, at René Toft Hansen er helt klar til en VM-slutrunde. Det er klart, at der vil altid være lidt usikkerhed, fordi han har været ude i lang tid. Men den seneste periode i Veszprem har han trænet fuldt med og spillet mange af kampene i den ungarske liga på fuld tid også, siger Nikolaj Jacobsen.

- Det er dog en hård belastning at spille en VM-slutrunde, og det er blandt andet også derfor, at vi har valgt at udtage fire stregspillere, forklarer han.

- René er en af vores mest rutinerede spillere og har meget erfaring inde i midterforsvaret, så der er ingen tvivl om, at en person som ham tæt på 100 procent er ekstremt vigtig for det danske landshold, lyder det fra den danske landstræner.

Ikke bare Mikkel

Som dansk håndboldfan er det første navn, man lægger mærke til, selvfølgelig Mikkel Hansen. Det er ham, som øjnene rettes mod, når man taler om, hvad der bliver afgørende for dansk succes. Men hvis man spørger Nikolaj Jacobsen, så kan det også komme fra andre fronter.

- Der er ingen tvivl om, at Mikkel har noget af det, der kan give noget ekstra. Men det synes jeg, at vi har mange af. Jeg synes eksempelvis Rasmus Lauge ved den seneste slutrunde tog en stor del af ansvaret. Der er mange spillere, som er klar til at løfte det ansvar, lyder det fra landstræneren.

Det er de seneste 11 år blevet til to euromesterskaber og en OL-guldmedalje for de danske håndboldherrer. Men VM-guldet er endnu ikke hentet hjem, selvom Danmark ellers har været i to finaler i 2011 og 2013.

Så det store spørgsmål er selvfølgelig, om danskerne kan gå hele vejen denne gang? Nikolaj Jacobsen udelukker i hvert fald ikke, at man kan komme hen til, hvor det for alvor bliver spændende.

- Vi vil rigtig gerne være blandt de fire hold, som skal rejse til Hamburg om fredagen og skal spille semifinaler. Det er bestemt det, som vi går efter, lyder målsætningen fra landstræneren.

Danmark åbner VM den 10. januar mod Chile i Royal Arena i København.

FacebookTwitter