Mikkel Hansen bliver snart far: ’Landstrænerens opbakning betyder meget'

VM på hjemmebane begynder meget snart, men Mikkel Hansen har altså også en anden ting at tænke på i disse dage.

Mikkel Hansen og cheftræner Nikolaj Jacobsen under dagens træning i Zagreb lørdag den 27 januar 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er et eller andet med danske sportsstjerner, graviditet og VM-slutrunder.

I sommer var det Christian Eriksen og kæresten Sabrina, som fik deres første søn kort før starten på VM-slutrunden, og nu er det altså en anden dansk sportsstjerne i Mikkel Hansen og kæresten Stephanie, der er i samme situation før VM i håndbold på hjemmebane.

0:00

Hun er som udgangspunkt sat til at føde mellem jul og nytår, men som mange nok ved, så går førstegangsfødende ofte over tid og dermed tættere på VM-starten.

Derfor betyder det også meget for Mikkel Hansen, hvordan landstræner Nikolaj Jacobsen har reageret på situationen. Det fortæller den danske landsholdsprofil i en podcast, DR Sporten har lavet som optakt til VM-slutrunden.

- Jeg har snakket med Nikolaj om at gøre, hvad der er mest optimalt for min kæreste og mig. Der har været Nikolaj virkelig været super. Jeg har haft alle muligheder i forhold til det ene, det andet og det tredje, forklarer Mikkel Hansen.

- Det betyder rigtig meget for Stephanie, at hun så, hvordan Nikolaj reagerede og sagde, at der selvfølgelig ville blive taget hensyn til vores situation. At vi mere eller mindre kan få det, som vi vil have det. Han sagde, at hvis der fungerer for os, ville også fungere for ham. Selvfølgelig til en vis grad, siger den danske højreback.

Det var Landin sidste år

Ved EM i januar 2018 var det målmanden Niklas Landin, som var i Mikkel Hansens situation. Eller sådan næste da. Fordi Landins partner var først sat til at føde lige efter slutrunden. Og så var slutrunden i Kroatien. I januar venter VM på hjemmebane.

- Forskellen på min og Niklas’ situation er, at jeg er i Danmark. Inden for en rimelig overskuelig tid kan jeg være til stede. Hun kan også være tæt på mig. Det giver en tryghed for både mig og hende. Vi håber selvfølgelig begge to, at barnet kommet til verden inden VM, så der er en lille smule ro på, siger Mikkel Hansen.

- Det vigtigste er, at hun er tryg, fordi det vil selvfølgelig automatisk også gøre mig tryg. Jeg kan godt forstå, at hvis hun går med nogle tanker om, hvorvidt jeg når hjem, hvis det pludselig sker, siger han.

Mikkel Hansen kan ikke lade vær med at grine af, at timingen måske ikke er den bedste, men som han siger, så er det ret svært at time sådan noget som graviditet.

- Jeg glæder mig helt vanvittigt til begge ting. At blive far for første gang er jo ikke en ting, man vil gå glip af, siger Mikkel Hansen.

- Det betyder meget at have en træner, der har forståelse for situationen, forklarer han.

Håndboldlandsholdet mødes fredag i Herning som opvarmning til slutrunden, der starter den 10. januar mod Chile. Den kamp spilles i Royal Arena i København, mens de resterende danske kampe i det indledende gruppespil spilles i Herning.

Du kan følge alle kampe ved VMDR’s kanaler og TV 2.

FacebookTwitter