Mikkel Hansen har respekt for hårdhændede tunesere: 'Men vi skal vinde'

Lørdagens VM-modstander, Tunesien, spiller hårdt og har stærke skytter, lyder det fra Mikkel Hansen og Danmarks landstræner.

Danmark kunne næppe have fået en nemmere start på VM end kampen mod Chile, hvor håndboldherrerne uden synlig modstand smadrerede Chile med 39-16.

Lørdag venter der så en modstander af en helt anden kaliber i danskernes anden gruppekamp ved VM, når de møder Tunesien i Boxen i Herning.

- Der er mange dygtige spillere, især mand-mand. Så det er en kamp, hvor vi skal være klar fra start igen. Men det er også en kamp, hvor vi selvfølgelig skal have to point, hvis vi skal nå langt i denne turnering, siger Mikkel Hansen.

- Tuneserne har mange spillere, som spiller rundt om i forholdsvis gode klubber, så det er ikke et hold, man skal undervurdere. Men omvendt er vi der 100 procent med det hold, vi selv har, og det faktum, at vi spiller på hjemmebane. Så er det også en kamp, vi skal vinde.

Tabte til tuneserne for 14 år siden

I 2005 gik det dog galt for Danmark mod netop Tunesien, da det nordafrikanske land blev nummer fire ved VM på hjemmebane.

0:00

I år er det 13. gang i træk, at Tunesien er med ved håndboldverdensmesterskaberne. Men siden fjerdepladsen for 14 år siden, har det knebet med resultaterne.

På trods af det har Danmarks landstræner ligesom Mikkel Hansen respekt for tuneserne og deres hårdhændede spillestil.

- Jeg synes grundlæggende, at de har en rigtig god trup med gode spillere på alle pladser. De dækker aggressivt og meget fysisk hårdt, så der skal nok blive masser at se til.

- Jeg har gode forventninger til Tunesien. Jeg tror, de har ganske gode chancer for at komme med videre, så det bliver en kamp for os, hvor der er mellemrundepoint på spil. Det bliver ekstremt vigtigt at komme ud og være klar til at modstå det fysiske pres, som vi vil komme under. Det bliver en meget svær opgave, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark og Tunesien mødte senest hinanden ved OL i Rio de Janeiro for to et halvt år siden. Her vandt Danmark 31-23. Kampen starter klokken 20.15 og kan følges i LIGA på P3 eller på TV 2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter