Mikkel Hansen revser VM-program: 'Til grin med to vigtige kampe på 18 timer'

Mikkel Hansen synes, det er til grin, at Norge skal spille to vigtige VM-kampe på under et døgn.

Danmarks bedste spiller Mikkel Hansen langer på ny ud efter programmet ved VM i herrehåndbold.

I starten af turneringen støttede han op om den svenske kritik af et meget tæt program, hvor man potentielt kunne spille ti kampe på 18 dage, hvis man nåede frem til VM-finalen.

I dag kommer den danske venstrebacks kritik så som støtte til et andet nordisk land, nemlig Norge.

- Vi kan ikke ændre på tingene nu, men det kan vi forhåbentlig i fremtiden, ved at vi får bedre vilkår til slutrunderne, så der ikke er nationer som Norge, der skal spille to vanvittig vigtige kampe inden for 18 timer. Det synes jeg er til grin, siger han til DR Sporten.

Nordmændene spiller i aften deres første mellemrundekamp mod Egypten klokken 20.30, og allerede klokken 18 i morgen aften står de overfor Sverige i et opgør, der meget vel kan afgøre, om Norge kan nå VM-semifinalerne.

Svenskerne har derimod en hviledag før mandagens kamp mod de nordiske naboer.

- Det er jo en kæmpe fordel for svenskerne at kunne forberede kampe godt både fysisk og mentalt, siger Mikkel Hansen og tilføjer:

- Nordmændene skal først og fremmest indstille sig på at spille en kamp i dag, og derefter har de ikke tid til at have en træning ude i hallen og gennemgå de taktiske ting. Det kan måske blive til en lille gåtur om eftermiddagen, og så er det ud at spille den vigtigste kamp i turneringen for dem.

Modsat Norge har Danmark hviledag i dag, inden kampen mod Egypten mandag. Derefter er der på ny en dags kamppause, før Sverige er modstanderen i den sidste mellemrundekamp.

- Man bliver jo nødt til at presse sin krop. Men det er klart efter 14 dage, så er det lidt tungere at komme ud af sengen, end det er lige op til mesterskabet – sådan er det, siger han.

Du kan se Danmarks kamp mod Egypten i morgen på DR1. Kampen starter klokken 20.30, men vi sender optakt fra 20.00.

Facebook
Twitter