Norges superkeeper hyldes som en af VM's bedste målmænd

Torbjørn Bergerud er kun 22 år, men kan måske ende med at blive den bedste målmand ved VM-slutrunden i Frankrig

Norges målmand Torbjørn Bergerud jubler efter den afgørende redning på straffekast i VM-semifinalen mod Kroatien (Foto: THOMAS SAMSON © Scanpix)

22-årige Torbjørn Bergerud lyser i øjeblikket op som én af de helt store stjerner under VM-slutrunden i Frankrig.

Efter flere imponerende præstationer i de franske håndboldarenaer markerede den næsten to meter høje målmand sit internationale gennembrud med den afgørende redning på straffekast i gårsdagens semifinale.

-Han redder det straffekast, så vi kan stå her som vindere. Han skal have alt ære, fortæller en glad Espen Lie Hansen efter 28-25-sejren over Kroatien.

Måske VM's bedste målmand

Torbjørn Bergerud står til dagligt i TTH Holstebro i den danske håndboldliga, og derfor kender Aalborg Håndbolds stjerneplaymaker, Sander Sagosen, sin landsmand og hans niveau på både godt og ondt.

-Redningen (mod Kroatien, red.) er helt syg. Han bliver én af VM's bedste målmænd, hvis han ikke er det allerede, lyder det fra den norske playmaker.

Bergerud har statistikken med sig

Der er i alt blevet afsluttet 225 gange på Bergerud. Det er flest af alle ved VM. I denne betragtning skal det selvfølgelig indregnes, at den norske keeper har spillet mange kampe for at nå finalen. I de otte kampe, Bergerud har vogtet målet, har målvogteren taget hele 76 af de 225 forsøg. Det er en redningsprocent på 34 procent. Og flere af redningerne har haft afgørende betydning for Norges succes ved VM.

Den norske landstræner, Christian Berge er da også fuld af begejstring for sit førstevalg i målet.

-Han er måske det største talent. Han er en målmand, der kommer til at blive vanvittig god, lyder det fra Berge kort efter sejren over Kroatien.

Norge spiller finale mod Frankrig søndag aften. Det opgør kan du følge fra klokken 17:00 på DR1.

Lige

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter