Slutrunde-debutant efter første VM-scoring: ’Jeg fik gåsehud’

Johan Hansen er blevet en del af VM-truppen, efter Hans Lindberg er blevet skadet, og i kampen mod Tunesien fik han sin debut.

Lørdag aften spillede Johan Hansen sin første VM-kamp nogensinde, da Danmark vandt 36-22 over Tunesien. Debutanten havde de helt store ord fremme efter kampen, da han skulle beskrive oplevelsen.

- Det var fantastisk. Det er helt sikkert det største, jeg har prøvet. At spille foran så mange mennesker i den rød/hvide trøje. Det er ubeskriveligt, siger en glad Johan Hansen efter sejren.

Det danske håndboldlandshold vandt i overlegen stil 39-16 i holdets første kamp mod Chile, og med sejren over Tunesien har det danske landshold nu scoret 75 mål over to kampe. Johan Hansen leverede to kasser mod Tunesien.

- Jeg kunne godt mærke, at jeg fik gåsehud, lige efter jeg havde scoret. Det er jo ubeskriveligt at få lov til at spille VM og så endda på hjemmebane.

Store sko at udfylde

I kampen mod Chile fik Hans Lindberg en mindre skade i læggen, og nu er han altså blevet skrevet ud af truppen til fordel for Johan Hansen, men på trods af debutsuccesen går fløjspilleren ydmygt til opgaven.

- Først og fremmest vil jeg sige, at det er meget trist. Jeg har jo altid set op til Hans Lindberg. Jeg kan faktisk ikke huske et landshold uden Lindberg, så det er trist for ham og holdet, siger Johan Hansen.

- Jeg tager de minutter, jeg får, og så bidrager jeg med det, jeg kan. Så må vi se, hvad det bliver til.

Med 262 landskampe i bagagen er Hans Lindberg en svær spiller at erstatte, og det ved Johan Hansen godt.

- Jeg håber, jeg kan gøre mig fortjent til at udfylde hans sko. Det bliver rigtig svært, men jeg prøver.

Gode råd fra Lasse Svan før debutkamp

En anden rutineret herre på landsholdet er Lasse Svan. Han rundede landskamp nummer 200 i kampen mod Tunesien, så den erfarne herre gav et par gode råd med på vejen til Johan Hansen.

- Lasse (Svan, red.) er jo en leder både på og uden for banen. Han har givet mig en lille tale inden kampen, hvor han sagde, at det hele nok skulle gå, og at han tror på mig. Så det er dejligt, siger Johan Hansen.

Danmark spiller tredje gruppekamp mod Saudi Arabien mandag den 14. januar klokken 20.15 på DR1.

Facebook
Twitter