Tre ting der gør at vi slår Sverige

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen har fundet tre grunde til, at Danmark slår Sverige.

René Toft Hansen kan få en afgørende rolle mod Sverige i aftenens VM-opgør. (Foto: Etienne Laurent © Scanpix)

To kampe og to sejre. Det kunne næsten ikke være bedre for de danske OL-guldvindere i deres jagt efter VM-guld. I dag venter så den største test i hele gruppespillet, når de står over for de stærke svenskere.

Med gårsdagens sejr over Argentina har Sverige også to sejre i to kampe, og mange vil derfor betragte denne kamp som en gruppefinale om førstepladsen, selvom der stadig er flere kampe tilbage i puljen.

Det store spørgsmål forud for kampen er status på Morten Olsen og Mads Mensah, hvor sidstnævnte formentlig ikke spiller i dag. De blev begge skadet, da Danmark lørdag mødte Argentina.

Danskerne har dog haft en dags pause, og det er noget, der ifølge DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen kan få en afgørende betydning.

God forberedelse

- Den største grund er, at nu har det danske landshold ligget hjemme på hotelværelset og set Sverige spille den her kamp mod Argentina, og der er ikke nogen tvivl om, at vi vil være ekstremt godt forberedte. Der har været tid til at forberede sig godt.

- Vi har set, hvad svenskerne kan, og man skal have set på, hvordan man får løst kontrafasen, og hvordan man får stoppet de svenske fløje. Det gør man selvfølgelig ved at afslutte bedre, end Argentina gjorde.

Ingen verdensklasse

- Svenskerne har dygtige spillere og et dygtigt kollektiv, men de har ikke nogen verdensklassespillere i min verden. Jeg er overbevist om, at man i kampen får set vores to verdensklassespillere. Niklas Landin og Mikkel Hansen.

- Jeg tror på, at de vil stråle i kampen. De kender vigtigheden i sådan et opgør, og det bliver altafgørende for Danmark.

Overskud

- Selvom Sverige sparede nogle af deres profiler mod Argentina, så har de alligevel brugt nogle kræfter. De danske spillere har ligget med benene oppe og fået massage. De har spist godt og grundigt.

- Selvom det kun er tredjedagen, så må danskerne have flere kræfter. De må være et skridt foran Sverige.

Danmark møder Sverige i aften klokken 20.45. Kampen kan følges på TV 2, P3 og her på dr.dk.

Facebook
Twitter