Tre ting vi lærte af Danmarks imponerende VM-testsejr på en billig baggrund

Lars Krogh Jeppesen var imponeret af herrelandsholdets koncentration mod Ungarn.

Danmarks cheftræner, Nikolaj Jacobsen, jubler over sejren i Bygma Cup herrehåndboldkampen mellem Danmark og Ungarn i Ceres Arena i Aarhus, torsdag 3. januar 2019. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Selv hvis man leder virkelig grundigt, er det svært at sætte en finger på Danmarks indsats i torsdagens testkamp mod Ungarn, som blev vundet med 33-19, her en uge før starten på VM-slutrunden på hjemmebane.

Danmark manglede ellers en bunke af profiler, heriblandt Mikkel Hansen og Niklas Landin, men det var svært at se på spillet, som til tider var fejlfrit.

Derfor er det også en meget positiv Lars Krogh Jeppesen, DR Sportens håndboldekspert, der ser tilbage på kampen. Men han påpeger dog alligevel en enkelt ting, man skal holde sig for øje.

- Jeg var rigtig vild med udtrykket på det danske hold mod en svag og skuffende ungarsk modstander. Det var det. Det er man simpelthen nødt til at have med i den her ligning. De danske spillere kunne få lov til at hoppe ind under tre-meteren og skyde. Specielt den ungarske defensiv var horribel. Det gav mulighederne for de danske skytter, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Det var positivt, at mange af de danske spillere tankede selvtillid, men man skal heller ikke lægge meget mere i det, end at det var en rigtig god dansk aften, forklarer han.

Lars Krogh Jeppesen har dog skrevet tre ting ned fra kampen, som han synes, der er værd at notere oven på storsejren over Ungarn. Dem forklarer han herunder.

Den danske bredde

- Den enorme danske bredde er imponerende. Vi spiller i dag uden Mikkel Hansen, Niklas Landin og Henrik Toft Hansen. Det er tre spillere, der nok alle ville spille 45-50 minutter i en vigtig slutrundekamp, og alligevel gør deres afløsere det lige så godt.

- Det vidner bare om den enorme bredde, som vi ikke bare har i bagkæden, men som vi også har på de danske fløje og på stregpositionen. Det er dejligt at se, at de greb chancen og slog. Det tyder på et enormt potentiale på det danske landshold.

Koncentrationen efter landstrænerens opsang

- Jeg synes, at det var en koncentreret og fokuseret indsats af dem i dag. Aftalerne sad der. Man lavede få tekniske fejl og var kyniske på både første- og andenbølgen. Nikolaj Jacobsen var ude efter en træning den 2. januar, hvor han simpelthen ikke var tilfreds med koncentrationen. Jeg synes, at det er fint, at han markerer sig så tidligt. Hvis han ikke er tilfreds, så skal de også have det at vide.

- Derfor er det også rart at se, at de så går ud og leverer en næsten fejlfri indsats med en så stor vilje. Det var fedt at se dem med det udtryk. Det er ikke nogen nem øvelse at holde niveauet over hele kampen i en testkamp. Selv dem, som kom ind, holdt fast i de gode takter. Det er virkelig noget, man kan tage med videre.

Mikkel Hansens backup viser storform

- Med Mikkel Hansen hjemsendelse på grund af en forhåbentlig snarlig fødsel, fik Nikolaj Markussen mulighed for at vise sig frem og sætte et aftryk på kampen. Og jeg vil sige, at når man tænker på det niveau, han viste for en fire-fem år siden, hvor man talte om, hvorvidt han kunne blive lige så god som Mikkel Hansen, så er han virkelig på vej opad.

- Det aftryk, han efterlod på den her kamp, var vanvittig imponerende med et meget højt niveau. Han spiller med en enorm tro på tingene, og man sad ikke på noget tidspunkt og savnede en anden venstreback. Det skal man selvfølgelig nok gøre senere i turneringen, men han spillede med et overblik, en beslutsomhed og en skudstyrke, som man har set i glimt i Champions League-sæsonen. Det var en meget imponerende kamp af ham i dag.

Facebook
Twitter