Udenlandske medier hylder dansk VM-guld: 'Norge havde ikke en chance'

De danske håndboldherrer har vist skræmmende styrke og kan fortjent lade sig hylde, slår kommentatorer fast.

De danske håndboldherrer tromlede hen over Norge i finalen ved VM i håndbold søndag aften, og det er fuldt fortjent, at Mikkel Hansen og co. kan lade sig hylde som verdensmestre.

Det er kommentatorer i både Norge og andre håndboldglade nationer enige om, efter at Danmark slog de norske gæster med 31-22 i Boxen i Herning.

- Norge tabte en finale mod et komplet, komplementært og præcist hjemmehold, som har leveret et pletfrit mesterskab.

Sådan lyder det blandt andet fra norske VG’s håndboldkommentator Leif Welhaven.

- Det siger jo alt om både Mikkel Hansen og co., at både semifinalen og finalen blev en decideret parademarch mod historiens første danske VM-guld. Man må bare lykønske Danmark helhjertet, tilføjer han.

Holdt kun i ti minutter

Welhavens landsmand og kollega på Aftenposten Ola Bernhus er enig. Selv om de norske håndboldherrer havde tabt til Danmark i gruppespillet, så håbede de fleste nordmænd, at resultatet blev et andet i finalen.

- Men de og alle os andre havde overset et problem. Danmark er meget bedre end os. Norge havde ikke en chance, skriver han i sin analyse.

  • Spillerne blev hyldet efter kampen i Kongrescenteret i Herning. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
  • Kronprinsefamilien overværede herrerne vinde VM-guldet, og kronprins Frederik overrakte medaljer og uddelte krammere til spillerne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • En velfortjent øl til superstjernen Mikkel Hansen efter sejren. Mikkel Hansen har ikke drukket en øl i fire måneder, fortalte han efter kampen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
  • Også landstræner Jacobsen trængte til at fejre sejren med en kold øl. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
  • Spillerne blev hyldet i Herning. I dag bliver de hyldet på Rådhuspladsen i København. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
  • Glade danske fans i Herning. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
  • Også mange familiemedlemmer til spillerne var med i hallen. Her det Anders Zachariassens kone og barn. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Guldpokalen blev kysset igen og igen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Mads Mensah og Nikolaj Jacobsen giver hinanden en stor krammer efter kampen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Efter kampen iførte spillerne sig særlige vindertrøjer med guldtryk. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
1 / 10

Det danske VM-guld fylder også meget i spalterne i Sverige. På Aftonbladet hæfter håndboldkommentator Johan Flinck sig ved det historiske perspektiv i den danske triumf.

- I 1897 blev håndbolden opfundet i Nyborg. Søndag aften kom håndbolden hjem, da Danmark blev verdensmestre for første gang.

Samtidig er det værd at bemærke, at det danske VM-guld blev sikret på usædvanligt suveræn facon. Ikke mindst takket være tre store profiler.

- Danmark havde den bedste VM-spiller, målmand og træner i Mikkel Hansen, Niklas Landin og Nikolaj Jacobsen, skriver Flinck.

På den franske sportsavis L’Equipe bliver søndagens finale sammenlignet med semifinalen mod netop Frankrig.

- Det danske mandskab efterlod ingen chance for Norge. Som tilfældet var i fredags, hvor holdet stort set havde udspillet Frankrig i første halvleg, holdt Norge kun i ti minutter, lyder de rosende ord.

/ritzau/

Facebook
Twitter