VIDEO Danskerne har lært lektien: Undervurderer ikke Bahrain igen

Håndboldherrerne mødte Bahrain i OL-kvalifikationen sidste år og fik en alvorlig lærestreg.

Det er mindre end et år siden, at Danmark var alvorligt på hælene mod upåagtede Bahrain.

I OL-kvalifikationen i april sidste år lykkedes det dog til sidst at få ram på bahrainerne og sikret en dansk sejr på 26-24.

Det arabiske mandskab viste sig nemlig som en overraskende svær modstander at spille imod, indrømmede Henrik Toft Hansen efter den kamp.

- Det er et mærkeligt hold at spille imod, og de får virkelig nogle kluddermål engang imellem, sagde han.

Derfor er der også respekt for aftenens modstander, men samtidig også en klar erkendelse af at det er en kamp, som Danmark skal vinde.

- Jeg husker, at det er nogle små spillere, som er ekstremt eksplosive og hurtige. Og de har en højrehåndet højrefløj – ham spillede jeg overfor, og han gjorde det godt i den kamp – og det har jeg også set, han har gjort her til VM. Det er et hold, vi har respekt for, men det er også et hold, vi er bevidste om, vi skal slå altid, siger fløjspiller Casper U. Mortensen.

Ved ikke hvad der kommer

Samme tone slår Kasper Søndergaard an.

- Vi må ikke undervurdere dem. Det gjorde vi lidt i Boxen (I Herning, hvor kampen blev spillet, red.), det er jeg slet ikke i tvivl om. Vi troede, de var dårligere, end de var. De var faktisk okay. Og de havde i angrebet nogle rigtig dygtige individualister. Vi må ikke undervurdere dem, og hvis vi ikke gør det, og spiller op til vores normale niveau så vinder vi også – det er jeg slet ikke i tvivl om.

Der er lagt op til et opgør mod en modstander, der er mere uforudsigelig end håndboldhold er flest, mener Lasse Andersson.

- Det er altid lidt rodet og lidt svært med sådan nogle kampe. For det er ikke altid, man er helt sikker på, hvad der kommer, og så lige pludselig laver det et eller andet fra ingenting, hvor de skandinaviske hold er mere beregnelige og systematiserede.

Kampen mod Bahrain vises på DR1, der sender fra klokken 17.15.

Facebook
Twitter