VIDEO Med Gudmundur i Island: Alle træninger i 27 år er noteret i små bøger

Gudmundur Gudmundsson viser sit kontor frem i Island. Her registreres det meste i små, sorte notesbøger.

Det har længe været kendt, at den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, er en mand, der går meget op i at forberede sig. Have gennemtænkt hvert et scenarie i en kommende håndboldkamp, have udtænkt en skudsikker plan for at slå en kommende modstander. Minutiøsistet helt ud i fingrespidserne.

Derfor undrer det heller ikke, at Gudmundur på sit kontor i Island gemmer på notesbøger af træninger fra de sidste 27 år.

- Jeg skriver alt ned, hvad jeg forbereder før kamp og træning. Alle mine tanker skriver jeg ned. Og hver eneste træning har jeg registreret, hvad vi har lavet – det har jeg gjort i næsten 27 år tilbage, siger Gudmundur.

- Jeg skriver også mine tanker om hver eneste kamp. Danmark-Rusland, hvad gør vi i vores forsvar mod dem, og hvad gør vi i vores angreb.

Landstræneren vender også tilbage til notesbøgerne, når historikken med en modstander skal hentes frem.

- Og nogle gange, hvis vi for eksempel skal spille mod dem igen, ser jeg på, hvad vi gjorde sidst. Så har jeg også lidt statistik, samt tanker efter kampen.

Arbejdsværelset betyder alt

DR’s Tina Müller har besøgt Gudmundur Gudmundsson i Island. Landstræneren viser blandt andet sit kontor frem, dér hvor de mange notesbøger er opmagasineret.

- Når jeg kommer tæt på en slutrunde, bruger jeg virkelig mange timer her på at forberede mig, til at analysere, og til at tage beslutninger omkring holdet, som jeg skal udtage for eksempel.

- Arbejdsværelset betyder alt for mig. Jeg har alt, hvad jeg har brug for – nogle computere. Normalt bruger jeg kun én, men det kan godt ske, hvis der er mange kampe, at jeg kigger parallelt på to kampe.

Indblikket i Gudmundurs kontor er en del af en mindre serie, om den danske landstræner.