VIDEO Med Gudmundur i Island: Landstræneren cruiser i en monstertruck

Landstræner Gudmundur Gudmundssons køretøj er enormt, og de islandske elementer fuldkommen overlegen.

Hvis man har i sinde at køre rundt i Island i bil, skal man være beredt. Beredt på vanvittige vejrforhold, ustyrligt landskab og det, der er værre.

Og det stiller naturligvis nogle usædvanligt høje krav til køretøjerne. Krav, som landstræner Gudmundur Gudmundssons kæmpe køretøj på alle tænkelige måder lever op til. Den ligner mest af alt en monstertruck.

- De er de bedste i verden. De bliver ændret her i Island, og jeg har mulighed for at tanke 200 liter diesel, og så kan jeg bare køre i en uge (uden at tanke igen, red.), siger Gudmundur Gudmundsson til DR’s Tina Müller, der har besøgt landstræneren på hans egen hjemmebane.

- Tager jeg luft ud af dækkene – og det gør jeg tit, når jeg kører på sne – kan man næsten flyde over sneen.

Ikke lady-like

Vejrforholdene i Island kan være så slemme, at man ganske enkelt ikke kan se noget ud af forruden. Det er dog ikke noget problem for Gudmundur.

- Jeg har en computer i bilen, der for styr på det (navigeringen, red.). Engang i mellem kører man kun ud fra GPS’en – det er ligesom, hvis man er i en flyvemaskine. Man kan ikke se noget (ud af vinduet, red.), så skal man stole på sit udstyr.

- På vej til og fra en gletcher, kan det være, at man kører på is, er det vigtigt, at man har pigge på dækkene – det er en del af udstyret. Bilen kan alt, næsten.

Det store monstrum er ikke just lady-like. Men det gør heller ikke noget:

Min kone har aldrig kørt i den bil, og kommer aldrig til at gøre det, siger Gudmundur, mens han griner.

Tina Müller har besøgt den danske landstræner i Island. Det her er den første video af en lille serie, der er kommet ud af det besøg.

Facebook
Twitter