VIDEO Med Gudmundur i Island: Naturen og meditation får mig til at slappe af

Gudmundur Gudmundsson blev længe på sit værelse efter Danmark vandt OL-guld. Mindfulness skulle hjælpe ham til at huske oplevelsen.

Gudmundur Gudmundsson og DR Sportens Tina Müller går rundt på en enorm gletcher i Island. Under dem ligger 500 meter tyk is. Den enorme masse er blot én af mange spektakulære naturfænomener, man kan opleve i Island.

Naturen giver den danske landstræner noget andet at tænke på end håndbold.

Når jeg kommer ud i naturen, så kan jeg virkelig hvile min hjerne og slappe af. Det er en utrolig god fornemmelse, siger Gudmundur Gudmundsson.

En form for mindfulness

Har du brug for at lukke ned?

- Virkelig, virkelig. Det har jeg brug for. Der er et kæmpe pres i mit job, og der er store forventninger. Så jeg har brug for en gang i mellem at komme ud i naturen og tænke på noget andet, og det kan jeg gøre i den islandske natur.

- Jeg oplever momenter i naturen, som jeg arbejder med nu. En form for mindfulness – man nyder momentet, man har.

Sidder du ned og mediterer?

- Det gør jeg nu mere og mere. Det hjælper mig meget. For eksempel under OL hjalp det mig til at slappe af og tænke positive ting.

Efter OL-finalen, hvor Danmark overraskende slog Frankrig, blev Gudmundur Gudmundsson på sit hotelværelse og genså kampen, mens spillerne fejrede triumfen med øl og en tur på McDonalds.

- Folk kunne ikke forstå, hvorfor jeg var oppe på værelset efter finalen, men det var, fordi jeg gerne ville nyde momentet. Det her øjeblik, at vinde OL-guld, det var så stort, så det er vigtigt, at man bruger tiden på at tænke på det og gå igennem det igen. Så det var utroligt vigtigt for mig.

Tina Müller har besøgt Gudmundur Gudmundsson i Island, og det er der kommet en lille serie ud af, hvoraf den del er en enkelt bid.