Vildskab og engagement: Dansk VM-profil vil se den rigtige attitude fra første fløjt

Rasmus Lauge håber at se, at alle de danske spillere viser, de vil kæmpe for hinanden i åbningskampen mod Chile.

Rasmus Lauge vil have, at der er tænding på, når Danmark møder Chile torsdag aften. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Når de danske håndboldherrer torsdag aften tager hul på VM-slutrunden, hedder modstanderen Chile.

Men selvom det er en blid start mod et sydamerikansk mandskab, som sluttede som nummer 21 ved det seneste verdensmesterskab for to år siden, så har den danske profil Rasmus Lauge store forventninger til sig selv og holdkammeraterne.

- Vi har en udfordring med rent udstrålingsmæssigt at komme helt op på det høje niveau. Det kan vi lige så godt starte med fra første kamp, selvom vi på papiret er langt bedre end Chile.

- Hvis vi viser det engagement og den vildskab, som vi gerne vil, så kommer spillet automatisk. Det synes jeg, vi har set. Når vi er for passive, trækker os i situationerne, som vi gjorde i første halvleg mod Ungarn i den sidste testkamp. Så flyver boldene ud over sidelinjerne, og der kommer dårlige afleveringer, siger han til DR Sporten.

Bagspilleren var søndag med til at tabe den omtalte kamp til Ungarn med 28-25. Der viste de danske spillere langt fra den attitude, som Lauge efterspørger.

Derfor har han også et stort ønske til opgøret mod Chile torsdag.

- Jeg vil rigtig gerne have, at vi efter kampen, kan sætte os ud i omklædningsrummet og sige, at hver eneste, der var på banen, var med til at fyre op under tilskuerne, under holdet og leverede en mandfolkepræstation, siger Rasmus Lauge.

- Så hver eneste tilskuer i hallen ved, at alle spillerne var altså klar til kamp, og klar til at kæmpe for hinanden.

Danmark og Chile spiller klokken 20.15 i Royal Arena i København. Kampen kan høres i LIGA på P3 eller ses på TV 2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter