VM-danskerne skal fastholde attitude fra åbningssejr: 'Det må ikke blive udtryksløst'

En af de primære opgaver for landstræner Nikolaj Jacobsen er, at Danmark ikke bliver udtryksløse i deres attitude.

Foran et proppet Royal Arena i København med 12.500 tilskuere på lægterne blæste de danske håndboldherrer Chile bagover torsdag med en sejr på 39-16.

Udover at det blev en storsejr på 23 mål, så var der efter opgøret fokus på det engagement og den intensitet, som danskerne havde udvist. Landstræner Nikolaj Jacobsen var dagen derpå også tilfreds med den attitude, han så fra landsholdsspillere – det har nemlig været et fokus, siden han overtog jobbet i 2016.

- Jeg synes, det har været en af holdets udfordringer, at det nogle gange bliver lidt udtryksløst. Fordi man har haft succes, så skal man stadig huske at glæde sig over sejrene. Den dag man begynder at glemme det, så bliver det ikke det samme, siger han.

- Derfor er det vigtigt at glæde sig over sejrene, også selvom nogle sejre er bedre end andre. Lige på det punkt har vi nogle udfordringer, som vi har arbejdet med, og jeg håber, det kommer til udtryk de næste 14 dage.

Hjemmebanefordel skal udnyttes igen

Lørdag er Royal Arena byttet ud med Boxen i Herning, hvor modstanderen er Tunesien i Danmarks anden gruppekamp ved VM. Ligesom mod Chile vil Danmark igen prøve at udnytte hjemmebanefordelen.

- Når vi spiller på hjemmebane med det tryk, som publikum kan lægge, så kan det være med til at lægge en dæmper på vores modstandere, og de kan få følelsen, at det er lige lovlig meget op ad bakke, siger landstræneren.

- Derfor er det rigtig vigtigt for os at komme ind og vise en vildskab, et engagement og en tro på tingene fra start af for at tage lidt af brodden af de hold, vi møder.

Se eller gense højdepunkter fra Danmarks sejr over Chile torsdag.

Pres på modstanderen fra fans

For at få lagt det pres på udeholdet fra de danske tilskuere, så ved Nikolaj Jacobsen også godt, hvad landsholdet skal gøre i kampen lørdag.

- Vi snakkede om i går (torsdag, red.), at vi gerne ville ind og vise noget flot spil og få publikum med. Vi ved godt, at man i Danmark skal gøre sig fortjent til at få en god opbakning, og det vil vi rigtig gerne. Det synes jeg også, at spillerne i går gjorde sig fortjent til, siger han og tilføjer:

- Vi har hele tiden sagt, at det her ikke kun er os. Det er hele Danmark, der skal være med til at drive det her. Vi skal nok gøre vores bedste for at kaste bolden i mål og forsvare, og så vil vi sætte pris på al den hjælp, vi kan få ude fra også.

Det var massere at glæde sig over for landstræneren under sejren over Chile. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Og hvis stemningen i Boxen i Herning når samme højder som under torsdagens storsejr over Chile, så bør alle spillere også snildt kunne vise det udtryk, landstræneren har haft fokus på fra dag ét.

- Nu du kommer ind i sådan en hal og ikke er klar til at spille håndbold i en kulisse som den i går, og den der venter os i morgen, så er det måske det forkerte sted, du er.

Danmark spiller mod Tunesien klokken 20.15, og kan høres i LIGA på P3 eller ses på TV 2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter