ANALYSE Tre grunde til at Danmark slår Montenegro

DR’s håndboldekspert Camilla Andersen slår ned på tre ting, der skal fungere, hvis de danske håndboldkvinder skal rejse sig mod Montenegro.

De danske håndboldkvinder skal fredag prøve at rejse sig mod Montenegro efter onsdagens solide ungarske lussing.

Og montenegrinerne er ikke et hold, man bare lige spiller op med.

- Det er faktisk et af verdens bedste landshold lige nu, lyder vurderingen fra Camilla Andersen.

Vi har bedt hende pege på tre faktorer, som kan være med til at sikre dansk gevinst i det sidste opgør i gruppe A.

Tunge skytter passer os godt

Hvis Danmark skal slå Montenegro, så skal forsvaret stå godt. Montenegro er et hold med store tunge skytter, som vil ligge godt til den måde, som Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind gerne vil dække op på. Det er ikke lykkedes indtil videre ved VM, men det er et krav, hvis det skal ende med dansk gevinst.

Gejst skal gøre forskellen

Spillerne er nødt til at komme med en helt anden gejst. De er nødt til at være langt mere klar rent mentalt. De danske spillere virkede forkrampede og nervøse mod ungarerne.

Camilla Andersen har stor fidus til Sandra Toft og hendes makker i målet - Rikke Poulsen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det kommer de til at slippe mod montenegrinerne – i hvert fald, hvis vi skal vinde kampen. Ungarn har vist os vejen. De tabte med sytten mål til Montenegro for derefter af rejse sig mod Danmark.

Fordel i målet

Endnu en gang vil jeg fremhæve de danske målmænd. De er bedre end Montenegros og kan afgøre kampen for os. Hvis vi kan få vores forsvar til at stå nogenlunde, så vil vores målmænd have mange redninger.

Montenegro kommer ikke til så mange 100%-chancer som eksempelvis Ungarn, da de vil afslutte udefra. Hvis vi får tacklet og lagt nogle parader, føler jeg mig overbevist om at vores målmænd kommer til at gøre en forskel. Selv i kampen mod Ungarn havde Rikke Poulsen og Sandra Toft væsentligt flere redninger end ungarernes målmænd.

Danmark møder Montenegro i aften kl. 20.45. OPgøret kan følges på TV2, P3 og her på dr.dk/vm.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter