Dansk VM-lejr til publikum: Stop med at fjolle og vis tænder i stedet

De danske tilskuere må gerne lægge fairplay-opførslen til side, når det gælder Serbien tirsdag.

Den danske VM-lejr vil gerne have publikum til at lægge fairplay-opførslen fra sig. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I Danmarks to første kampe ved VM har tilskuerne i Boxen troligt fulgt Det Internationale Håndboldforbunds (IHF) opfordring om at udvise fairplay over for de gæstende hold.

Flere gange er der blev klappet af modstanderne på opfordring fra speakeren i hallen, men det skal være slut nu, mener både spillere og ledere i den danske VM-lejr.

- Det er noget, IHF har sagt, at det skal gå begge veje. Det vil jeg ikke blande mig i, men jeg synes, det er lidt kedeligt, når der bliver agiteret for, at man skal heppe på modstanderen. Det er lidt fjollet, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Wilbek sætter foden ned

Mere klar i spyttet er sportschef Ulrik Wilbek, som gerne ser klapsalverne i retning af Danmarks modstandere stoppet.

- Vi skal være flinke og sportslige, men vi skal ikke være naive, og vi skal ikke sidde og heppe på modstanderne. Der sætter jeg sgu grænsen, siger han.

Hos spillerne har man også godt bemærket opfordringerne til publikum om at udvise fairplay, og i de to kampe mod de overkommelige modstandere Japan og Tunesien, har det været fint nok. Nu venter Serbien, Ungarn og Montenegro, som bliver hårde kampe for Danmark, og der er der absolut ikke brug for, at der bliver bakket op om modstanderne.

- Nu må de (publikum, red.) gerne lige vise lidt tænder i de kommende kampe, for vi får brug for, at folk på lægterne også giver et ekstra boost og lægger lidt ekstra tryk på modstanderne, siger venstrefløjen Ann Grete Nørgaard.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter