Debutant om opfyldt VM-drøm: Jeg hoppede og dansede

Rikke Iversen vidste ikke helt, hvordan hun skulle reagere, da hun i går blev ringet op af landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

(Foto: Dr Sporten © dr)

Det var en af de slags opringninger, hvor man uden tøven tager telefonen, som Silkeborg-Voel-spilleren Rikke Iversen modtog i går.

Nummeret tilhørte nemlig landstræneren for kvindelandsholdet i håndbold, Klavs Bruun Jørgensen, og han havde gode nyheder til den 24-årige stregspiller.

- Han fortalte mig, at jeg skal med til VM. Jeg hoppede og dansede, da han sagde det. Det er kæmpestort at blive udtaget til VM. Det er en drøm, jeg har haft, siden jeg startede til håndbold. Det er det vildeste at komme på landsholdet. Det kan ikke beskrives, siger hun til DR Sporten.

Med familien til VM

Landsholdet drager til december til Tyskland for at spille VM.

En tur Rikke Iversen i forvejen havde planlagt at tage - men det skulle være som tilskuer sammen med sine forældre.

Med udtagelsen blev hun nødt til at aflyse turen - et afbud de naturligvis tog ganske pænt.

- Jeg måtte ringe til vores forældre, der bor i Spanien, og de var pavestolte. Jeg havde selv købt billetter til at se slutrunden sammen med dem, men det må jeg jo så aflyse.

Grunden til, at Rikke Iversens forældre allerede havde planlagt en tur til Tyskland for at se VM, skyldes, at storesøster Sarah Iversen også er at finde i truppen. Og det betyder lidt ekstra, at der nu er to gange Iversen i truppen.

- At man kan få lov til at dele et VM med sin søster er det vildeste. Det er der ikke mange, der får lov til at prøve. Hun bliver mere min sparringspartner end min konkurrent. Det er dejligt at have hende med, når vi er så tætte.

- Og så er vores forældre bare hammerstolte af at have to døtre på landsholdet. Det er kæmpestort for familien.

Med på et kedeligt afbud

Rikke Iversen er den seneste indkaldelse til Klavs Bruun Jørgensens trup.

Det pludselige opkald skyldes, at Stine Bodholt ikke når at blive klar, og det ærgrer da også Rikke Iversen, at det er på bekostning af Bodholt, at indkaldelsen er kommet.

- Jeg er utrolig ked af det på Stines vegne, for det er virkelig synd for hende, at hun ikke når at blive klar, men samtidig er jeg super glad for at blive udtaget.

- Jeg ved godt, jeg har gode spillere foran mig, så jeg kender godt min rolle. Jeg har min storesøster og Kathrine Heindahl foran mig. Så jeg skal suge alt til mig og lære af oplevelsen, og så skal jeg være klar på, at hvis jeg får chancen, så skal jeg gribe den, slutter hun.

VM spilles mellem 1. og 17. december i seks forskellige tyske byer. Danmarks indledende gruppe er placeret i Oldenburg.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter