Farmand Haugsted om Japan-kamp: Det bliver med sommerfugle i maven

Line Haugsted har far Peter med på lægterne under VM Tyskland, og han lider, når datteren spiller.

- Jeg får sommerfugle i maven, når der bliver fløjtet op mod Japan. Men sådan er det altid, når jeg ser mine piger spille. Så er det ligegyldigt om det er en landskamp eller en U16-kamp, lyder det fra Peter Haugsted, der har taget plads i arenaen i Oldenburg inden de danske håndboldkvinders VM-kamp mod Japan.

Peter Haugsted er far til den danske venstreback Line Haugsted. Og familien Haugsted er vel det man godt kan tillade sig at kalde en rigtig håndboldfamilie.

Begge forældre har spillet på førsteholdene i Skive FH, og udover landsholdsspiller Line tæller familien også to yngre søstre, der også spiller håndbold på højt niveau.

- Line var med i hallen første gang, da hun var 14 dage. Man kan godt sige, at ungerne er vokset op nede i hallen, lyder det fra Peter Haugsted, der er iklædt en dansk landsholdstrøje.

Dårligste landskamp

Line Haugsted ramte som flere af holdkammeraterne ikke niveauet i 31-24-nederlaget mod Montenegro. DR Sportens ekspert Lars Krogh Jeppesen kaldte Viborg-backens kamp for: hendes dårligste landskamp til dato.

Line Haugsted (t.h.) spillede ikke nogen stor landskamp mod Montenegro. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Dette udsagn er Peter Haugsted på ingen måde uenig i, selvom de første par offensive aktioner egentlig var godkendt.

- Hun startede egentlig med nogle udmærkede ting. Der var en afslutning på overliggeren og en frispilning til Kathrine Heindahl, men så faldt hun ud af kampen rent angrebsmæssigt.

- I forsvaret var hun involveret i nogle dårlige skift i forbindelse med indløb fra de montenegrinske fløje. Det var absolut den dårligste landskamp, som jeg har set hende spille, fortsætter Peter Haugsted.

Tror på dansk sejr

Efter kampen ventede Peter Haugsted i hallen indtil Line havde været i omklædningsrummet og havde overstået forpligtelserne overfor den ventende presse.

Det lykkedes lige nøjagtig at få en kort snak med datteren, inden han blev vist mod udgangen af en official i den tomme arena.

Peter Haugsted har naturligvis datterens nummer og familiens efternavn trykt bag på sin landsholdstrøje.

- Humøret var naturligvis ikke specielt godt. Hun var rigtig glad for, at de allerede har en kamp igen i aften, fortsætter Peter Haugsted.

På trods af den skuffende præstation af både det danske landshold og datteren Line, så er Peter Haugsted optimistisk inden kampen mod japanerne.

- Jeg tror, at vi slår dem, hvis vi står defensivt i forsvaret. Så må vi se, om de kan skyde den ind udefra. De vil gerne løbe rundt om os, men jeg tror på dansk sejr, slutter Peter Haugsted.

Danmarks opgør mod Japan fløjtes op kl. 20.30, og du kan følge kampen på TV2, P3 og her på dr.dk.

Facebook
Twitter