Glühwein, pølser og gamle slotte - dansk Bundesliga-spiller giver landsholdet en hjælpende hånd

Håndboldspilleren Simone Spur der til daglig spiller i Oldenburg, kommer med gode turistråd til det danske landshold.

De danske håndboldkvinder spiller under VM-slutrunden i Tyskland deres kampe i Oldenburg.

Holdet er godt nok indlogeret på et hotel i flækken Zwischenahn godt tyve kilometer uden for Oldenburg, men mon ikke, at Klavs Bruun Jørgensens mandskab i løbet af den næste uges tid får lov til at tage et smut ind til centrum.

Står det til danske Vfl Oldenburg-spiller Simone Spur må landsholdsspillerne i hvert fald ikke snyde sig selv for at opleve stemningen i tidligere tyske regionshovedstad.

- Jeg håber, at de danske spillere får lov til at komme lidt rundt i byen. Jeg er sikker på, at de vil blive positivt overraskede.

- Lige nu er der julemarked. Det er rigtig tysk, og noget man virkelig går op i. Der er 125 boder i alt og markedet er opkaldt efter byens Lamberti-kirke. Julemarkedet er simpelthen et must.

- Spillerne får nok ikke lov til at drikke glühwein, men så må de spise brændte mandler eller nappe en currywurst, lyder det fra Simone Spur, mens hun viser DR-vært Tina Müller rundt på byens julemarked.

Dansk forbindelse

Simone Spur skiftede i sommer fra Lyngby i den næstbedste danske håndboldrække til Vfl Oldenburgs Bundesliga-mandskab, og hun har virkelig taget byen til sig.

- Det er en hyggelig by med omkring 160.000 indbyggere og der er mange shopping-muligheder og masser af caféer. Det er en varm og seværdig by. Der bliver gjort noget ud af tingene her. Der er mange historiske, velbevarede bygninger i byen, for Oldenburg slap heldigt fra 2. verdenskrig, fortsætter Simone Spur.

Julemarkedet på torvet i Oldenburg har 125 boder.

Danmark har en helt speciel forbindelse til byen, da Huset Oldenborg er den europæiske fyrsteslægt, som det danske kongehus nedstammer fra.

Schloss Oldenburg er udover julemarkedet i december byens største turistattraktion, og så har det tidligere været på danske hænder.

- Slottet her er Oldenburgs stolthed. Det fungerer lige nu som museum, men har tidligere været ejet af den danske konge. Det fungerede som embedsbolig for den danske guvernør her i Oldenburg, fortæller den 23-årige falstring, da turen er nået til byens slot.

Et skridt opad

For Simone Spur har skiftet til Tyskland været et skridt i den rigtige retning rent sportsligt, men tyskerne har også vist sig at overraske positivt udenfor banen.

- Det har været et skridt opad for mit vedkommende. Niveauet er højt, og jeg har indtil videre haft en kæmpe oplevelse. I Bundesligaen er der mange gode individualister, og top fem hernede ville i hvert fald kunne klare sig rigtig fint i den danske liga.

- Jeg frygtede den tyske kæft, trit og retning en smule, men det er faktisk en meget familiær klub her i Oldenburg. Folk tager sig af hinanden og flere spillere har været her i rigtig mange år.

Simone Spur (t.v.) og Tina Müller foran slottet i Oldenburg.

- Det har været en meget positiv oplevelse at komme herned. Der er også mange tilskuere i ligaen, og her i Oldenburg er der stor interesse for holdet – både fra tilskuere, presse og fans, fortsætter Simone Spur.

Intet VM i gadebilledet

Tyskland plejer at være sande mestre i at afholde og skabe opmærksomhed omkring sportsbegivenheder, men i forhold til VM-slutrunden er der dog en smule malurt at drysse i det ellers så positive bæger.

- Der har ikke været gjort så meget reklame for VM-slutrunden her i Oldenburg. Ikke en gang ude ved arenaen kan man se, at der spilles VM her i byen. Det er faktisk lidt mærkeligt, slutter Simone Spur.

Se indslaget med Simone Spur og Tina Müller i playeren øverst i artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk