Haugsted om rødt kort: Det var fuldstændigt forfærdeligt

Line Haugsted forlod banen i tårer efter sit røde kort mod Tyskland. Dommerne sejlede, mener hun.

Line Haugsted får her det røde kort i ottendedelsfinalen mellem Tyskland-Danmark. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hun forsøgte at leve med og opildne sine holdkammerater fra bænken under VM-ottendedelsfinalen mod Tyskland. Men det forsøgte en official at forhindre Line Haugsted i at gøre, fordi hun havde fået rødt kort.

Hun gjorde det alligevel. For når hun ikke kunne hjælpe på banen, måtte hun gøre det fra bænken. Line Haugsted ville hjælpe sin holdkammerater, efter at hun havde fået en udvisning midt i første halvleg.

- Det var vildt hårdt at sidde udenfor. Jeg kunne ikke se halvdelen af banen og måtte ikke stå op. Jeg forsøgte at råbe lidt, men der kom hele tiden en mand hen og sagde, at jeg skulle sætte mig ned. Men jeg gjorde det alligevel, hvad kunne han gøre?

Når jeg bliver vred, begynder jeg at græde.

Line Haugsted har ikke haft den bedste slutrunde, og udvisningen i ottendedelsfinalen knuste venstrebacken, som forlod banen i tårer.

- Det var fuldstændigt forfærdeligt. Når jeg bliver vred, begynder jeg at græde. Jeg kunne slet ikke styre det i den situation, jeg blev så sur over, at de kunne finde på at give det røde kort. Jeg synes, det var helt hen i vejret, siger hun.

- Jeg synes, ikke der var rødt kort. Tyskeren er 160 cm høj, og jeg føler, hun hopper ind i min hånd. Et rødt kort er meget hårdt dømt, men dommerne var generelt ude at sejle i denne kamp, siger Haugsted.

En kæmpe drøm

Danmark vandt alligevel, og Line Haugsted er imponeret over specifikt målvogter Sandra Toft og sine holdkammerater generelt.

- Det var fuldstændig fantastisk, de gjorde det sindssygt godt. Vi kæmpede og stod sammen, de kunne ingenting de tyskere. Vi kæmpede røven ud af bukserne, og det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse, siger hun.

En drøm, der nu skal fortsætte mod Sverige i kvartfinalen, der bliver spillet tirsdag.

- Jeg er fuldstændig klar til Sverige. Jeg har tanket op med energi, siddet derude på bænken og tænkt over, hvad vi skulle gøre, siger hun og fortsætter:

- Mod svenskerne skal vi være hårde i forsvaret, give dem nogle tæsk. Det kunne de ikke lide, da vi spillede optaktskamp mod dem i Danmark, og så skal vi ikke lave fejl i angrebet, så de løber deres skarpe kontraer. Og så ikke flere røde kort, griner Haugsted.