Her er de danske VM-scenarier: Flere veje udenom Norge

Danmark spiller fredag sidste gruppekamp mod Rusland. Uafgjort kan vise sig at være at det værst tænkelige resultat.

Danmark spiller fredag aften den sidste gruppekamp ved VM i Tyskland, hvor Rusland er modstanderen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det danske kvindelandshold i håndbold spillede sig onsdag videre til 1/8-finalerne ved VM i Tyskland.

Sejren over Brasilien gav ro på bagsmækken og Klavs Bruun Jørgensen og kompagni kan nu spejde frem mod den kommende modstander i knockout-fasen af VM-slutrunden.

(Foto: Screenshot fra dr.dk/vm)

Den sidste gruppekamp mod Rusland fredag aften bliver afgørende i forhold til, hvem Danmark kan møde i 1/8-finalen. Danmark er sikret minimum en tredjeplads i gruppen.

De fire bedste i hver gruppe går videre.

Dansk sejr over Rusland:

Slår Danmark Rusland så er førstepladsen i Gruppe C hjemme. Det vil betyde, at Danmark skal møde nummer fire fra Gruppe D, som er en helt åben affære.

Holland indtager inden sidste runde fjerdepladsen i Gruppe D, men det kan selvsagt se helt anderledes ud, når sidste runde er afviklet.

(Foto: Screenshot fra dr.dk/vm)

Sidste spillerunde i Gruppe D: Kina-Cameroun, Holland-Tyskland, Serbien-Sydkorea.

Uafgjort mod Rusland:

Spiller Danmark uafgjort i den sidste gruppekamp mod Rusland, så ender Danmark på andenpladsen og skal møde nummer tre fra Gruppe D.

Nederlag til Rusland:

Taber Danmark til Rusland, så kan Montenegro med en sejr over Brasilien gå forbi Danmark og tage andenpladsen i gruppen. Danmark skal i så fald møde nummer 2 fra Gruppe D.

Sådan undgår Danmark Norge

Med tanke på, hvor usikkert det er, hvem Danmark skal møde fra Gruppe D i 1/8-finalen, så kan det alt sammen måske virke som ligegyldige spekulationer.

Der er dog et kæmpestort aber dabei i forhold til Danmarks videre færd ved VM.

Storfavoritterne ved dette VM, Norge, vil Klavs Bruun og kompagni formentlig gerne undgå at møde tidligt i turneringen og Danmark kan faktisk med en 1.-plads eller en 3.-plads i gruppe sikre sig, at man først kan møde Norge i en eventuel finale.

I tilfælde af dansk sejr eller nederlag til Rusland, så er Norge altså først en mulig modstander i finalen, mens kun uafgjort og en montenegrinsk sejr over Brasilien vil åbne op for et eventuelt møde mellem Danmark og Norge før finalen.

Det scenarie forudsætter, at Norge vinder deres sidste gruppekamp mod Sverige, hvilket må regnes for overvejende sandsynligt.

- Hvis jeg kan undgå Norge tidligt i turneringen, så vil jeg være glad for det. Det er selvfølgelig noget, man skal have med i baghovedet, siger Kathrine Heindahl inden den sidste gruppekamp mod Rusland.

Danmarks kamp mod Rusland kan ses direkte på DR1 fra kl. 20.00. Den kan også høres i LIGA på P3 eller følges live i tekst og video her på dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter