Højrefløj med vinderattitude: Jeg er som et vildt dyr

Simone Bøhme blev først indkaldt til VM-truppen i 11. time, og den Balkan-inspirerede fløjspiller vil komme med en masse begejstring til landsholdet.

(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Simone Bøhme er fløjspilleren, der kom ind fra højre.

En skade til Trine Østergaard gjorde, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen dagen inden VM-turneringen blev fløjtet i gang måtte sende bud efter den 26-årige Siofok-fløj. Og Simone Bøhme har ikke tænkt sig blot at gå i et med væggene i de tyske håndboldhaller under slutrunden.

- Jeg kan godt finde på at gå lidt crazy en gang i mellem. Jeg er vildt inspireret af Balkan-mentaliteten, hvor man jubler og viser, at man giver alt, hvad man har. På det område kan jeg måske godt virke lidt anderledes end de andre landsholdsspillere.

- Det er ligesom min måde at vise danskerne, at jeg er glad for deres støtte og opbakning, og at jeg er glad er glad for at være en del af landsholdet, lyder det fra Simone Bøhme, da vi møder hende på landsholdets idyllisk beliggende hotel i Bad Zwischenahn godt tyve kilometer fra Oldenburg, hvor Danmark spiller indledende kampe under VM-slutrunden.

Fra Rumænien til Ungarn

Højrefløjen skiftede i januar den trygge tilværelse i den danske håndboldliga ud med et eventyr i storklubben CSM Bucuresti, hvor hun skrev under på en kontrakt gældende for resten af sidste sæson. I sommer gik turen så videre til Siofok ved Balaton-søen i Ungarn.

Holdkammeraterne tæller en håndfuld serbere, kroater og rumænere og den lidenskab som de spiller med på banen er noget, som Simone Bøhme altid har beundret.

- Det ligger bare til dem og er noget, som de er vokset op med. Hvis der er noget, der kan dræbe ens modstander, så er det at vise, at man er et vildt dyr, som er klar til at æde alt, som kommer i nærheden af en.

Og det er du?

- Ja, det er jeg i hvert fald, lyder det prompte den storsmilende fløjspiller.

Pakkede på fem minutter

Simone Bøhme var i sidste uge i Danmark i nogle dage, og planen var oprindelig, at hun i torsdags skulle have været retur til sin ungarske klub. Hun gik rundt i sin lejlighed ved middagstid, da telefonen pludselig ringede. I den anden ende var landstræneren.

- Jeg sagde bare: Fuck, er det rigtigt? Så grinede Klavs lidt i telefonen og sagde, at den er god nok. Jeg skulle til VM. Jeg lovede ham, at jeg ville pakke min taske på fem minutter og hoppe ind i en bil med kurs mod Oldenburg i løbet af fem minutter. Og senere på dagen var jeg pludselig en del af VM-truppen.

I VM-åbningskampen mod Montenegro tilbragte Simone Bøhme det meste af kampen på den danske bænk, men kom på banen mod kampens slutning og scorede en enkelt gang i det store nederlag.

Til opgøret mod Japan valgte Klavs Bruun Jørgensen så at starte med Simone Bøhme på højre fløj, og hun kvitterede ved at spille en fin kamp med fem scoringer til følge.

- Kampen mod Japan var den fedeste oplevelse. Det var en kamp, som jeg havde gået og ventet på. Vi havde længtes efter en sejr efter vores kamp mod Montenegro, og vi fik en kæmpe stor portion selvtillid, som vi kan tage med videre. Jeg fik en del muligheder, som jeg skulle score på, så jeg synes egentlig bare, at jeg gjorde det, jeg skulle gøre, fortsætter Simone Bøhme.

På trods af det lidt ydmyge svar, så er højrefløjen helt bevidst om egne kvaliteter.

- Jeg håber, at jeg i kampen mod Japan fik sendt et signal til Klavs Bruun Jørgensen om, at jeg er klar. Alle trænere og holdkammerater der har været i nærheden af mig ved, at jeg altid er klar. Jeg griber chancen, når jeg får den.

Rodehoved

Når Simone Bøhme og de andre landsholdsspillere ikke er i kamp i arenaen i Oldenburg eller træner i hallen i Bad Zwischenahn, så bruges det tiden på det idyllisk beliggende hotel ved Zwischenahner Meer. Her deler Siofok-spilleren værelse med Stine Jørgensen og her hersker der en lidt alternativ form for orden.

- Der kunne godt lugte lidt af lejrkuller og alt muligt andet inde mit og Stine Jørgensens værelse. Det ser ud som om, at der er sprunget tre bomber derinde. Stine synes, at det er mig der roder, og jeg synes, at det er hende. Vi er ikke så god til at holde det hele så struktureret, men det er nu meget hyggeligt. Vi finder os godt tilpas i rodet.

- Alt hvad der kommer ind ad døren på vores værelse bliver en del af rodet, men det er nu nok mest tøj. Vi har taget en snak om, at vi snart skal have afsat lidt tid til at rydde op.

Mission hr. og fru Danmark

Selvom Simone Bøhmes udtagelse til VM-slutrunden er kommet på baggrund af en skulderskade til Trine Østergaard, så prøver de to højrefløje at være der for hinanden.

- Jeg har haft en rigtig god snak med Trine Østergaard, og jeg er selvfølgelig rigtig ked af det på hendes vegne - ligesom hun er glad på mine vegne. Vi forsøger at hjælpe hinanden så meget, som vi overhovedet kan. Det handler kun om, at holdet skal vinde kampene.

Det er med at komme ind fra højre og først blive en del af truppen i sidste øjeblik er gået relativt nemt for den bramfrie fløjspiller, der inden VM-slutrunden havde optrådt i rødt og hvidt 13 gange.

- Det har ikke været svært at komme ind på holdet. Jeg kender jo alle pigerne og har spillet på hold med rigtig mange af dem. Jeg kender også Klavs’ koncepter i forhold til forsvar og angreb, så der har ikke været så meget nyt for mig.

Og står det til Simone Bøhme selv, så skal hr. og fru Danmark nok komme på fornavn med hende i løbet af den nærmeste fremtid, for missionen er klar:

- Jeg vil rigtig gerne slå mit navn fast i lidt bredere kredse.

Du kan se Simone Bøhme og de øvrige landsholdsspilleres opgør mod Tunesien i aften på DR1. Der er optakt fra kl. 20.00 og kampstart kl. 20.30. Kampen kan også følges på P3 og her på dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter