Hollands danske succestræner: Vi rammer ikke altid niveau - men vi slås

Helle Thomsen mener ikke, at Holland endnu har ramt topniveauet ved VM trods en plads i semifinalen.

(Foto: FILIP SINGER © Scanpix)

Holland med danske Helle Thomsen i spidsen spillede sig onsdag aften i semifinalen ved VM efter en sejr på 30-26 over Tjekkiet.

Hollænderne bragte sig hurtigt foran med 7-1, selvom Helle Thomsen havde valgt at bringe flere reserver i spil fra start, og det lignede, at de orangeklædte ville cruise sig i semifinalen.

Men så begyndte flere af spillerne at sløse, og Tjekkiet fik lukket hullet inden pausen, hvilket var en streg i regningen for Helle Thomsens mandskab.

- Når vi får sådan en start og så lukker dem ind i kampen, så er det lidt træls.

- Vi har fuldstændig kontrol og splitter dem ad, men så begynder vi at spille individuelt og så lukker vi dem ind i kampen. Når de lugter blod, så er de der, siger Helle Thomsen til DR Sporten.

Fik aldrig foldet sig ud

I anden halvleg fortsatte parløbet langt hen ad vejen, men mod slutningen satte Holland trumf på og lukkede kampen.

Hele kampen bar dog præg af for mange fejl fra hollænderne, og det har været kendetegnende for Hollands slutrunde, selvom de altså nu står i semifinalen.

- Vi spiller ikke altid på vores bedste niveau, og det har ikke været så godt, som man har set tidligere. Men jeg har nogle tøser, der slås for hinanden, og det skal vi også gøre i semifinalen. Så længe vi kæmper, så er det altid okay, siger den hollandske landstræner og fortsætter om en semifinale mod enten Norge eller Rusland, som spiller onsdag aften.

- Når man kan vælge mellem Norge og Rusland, så er det ligemeget, hvem man møder. Det er nok de to bedste hold i verden, så jeg har ikke et ønske om at møde nogen af dem, slutter hun.

Du kan se, hvem Hollands skal møde i semifinalen, når Norge og Rusland mødes onsdag aften kl. 20.30. Den kamp kan ses direkte på DR3 med optakt fra kl. 20.20.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter