Irriteret Trefilov: Er det normalt, at så mange spillere skal dopingtestes?

Den russiske landstræner mener, at man bør straffe for brug af doping indenfor de enkelte sportsgrene i stedet for at straffe en hel nation.

Jevgenij Trefilov er utilfreds med måden, hvorpå IOC har valgt at straffe Rusland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tirsdag besluttede Den Internationale Olympiske Komité (IOC) at udelukke Rusland som nation fra vinter-OL som straf for omfattende doping i landet. IOC har dog givet mulighed for, at russiske atleter kan deltage under neutralt flag.

Denne nyhed er selvfølgelig også nået til Tyskland, hvor der lige nu spilles VM i kvindehåndbold. Og IOC burde have grebet problemet anderledes an, lyder meldingen fra Ruslands karismatiske landstræner Jevgenij Trefilov.

- Det er selvfølgelig skidt, når nogen forbryder sig mod dopingreglerne. Men man burde kigge på hver enkelt sportsgren i forhold til doping i stedet for at straffe på tværs af sportsgrene, fortæller Jevgenij Trefilov til DR efter et pressemøde i arenaen i Oldenburg.

Udover at være modstander af den nationale udelukkelse, så ser trænerikonet muligheden for at stille op under neutralt flag som et meget ringe plaster på såret.

- Jeg er overbevist om, at man som dansk atlet ville være ked af det, hvis man ikke kunne få lov til at stille op under eget flag. Når jeg har været i Danmark, så har jeg jo ved selvsyn set jeres flag i stort set hver eneste have. Enhver civiliseret europæer ville føle sig ramt, hvis de blev udsat for det. Alle bude være patriotiske.

Føler du, at IOC driver en form for heksejagt på Rusland?

- Da vi ankom til Tyskland op til VM-slutrunden, skulle ti af vores spillere til dopingkontrol. Ti spillere! Mit spørgsmål er så; Er det normalt, at så mange spillere skal dopingtestes? Det er vist svar nok, fortsætter en tydeligt irriteret Trefilov.

Står russerens ord til troende, så har han en sag i forhold til det faktum, at hans spillere er blevet testet mere end et par af gruppens øvrige nationer. Ingen af de danske eller montenegrinske spillere er ifølge officials fra de to lejre endnu blevet dopingtestet efter ankomsten til Tyskland.

Altid Rusland

Jevgenij Trefilov har trænet i Rusland hele sin karriere og har siden 1999 stået i spidsen for kvindelandsholdet kun afbrudt af en kort pause fra 2012 til 2013.

IOC’s beslutning om at udelukke Rusland ved vinter-OL har provokeret den markante træner, der nu i hvert fald aldrig vil forlade sit fædreland.

Du har været i international kvindehåndbold i mere end 20 år. Har du nogensinde overvejet, at tage til et andet land og træne?

- Efter tirsdagens udmelding omkring udelukkelsen ved vinter-OL vil jeg aldrig træne andre steder end i Rusland, slutter Jevgenij Trefilov.

Næste VM-modstander for Jevgenij Trefilov og det russiske landshold er Danmark. Det opgør kan du se på DR1 fra kl. 20.00.

Facebook
Twitter