Klavs Bruun om Tunesiens stjerne: Hun må godt lave 13 mål

Den danske landstræner har ikke tænkt sig at give særbehandling til Tunesien store stjerne Mouna Chebbah.

Der er Mouna Chebbah og så alle de andre på det tunesiske landshold, som de danske håndboldkvinder står overfor i den tredje kamp ved VM i Tyskland.

Den 35-årige stjerne har lavet flere mål end alle sine holdkammerater. Tilsammen.

Ganske imponerende af den teknisk stærke Chambray Touraine-spiller, der også er et kendt ansigt i dansk håndbold efter sin tid i Viborg og Esbjerg.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har dog ikke tænkt sig at lave en særlig ’stop Chebbah’-plan.

- Hun skal ikke gribes an på anden måde, end vi tidligere har grebet vores forsvarsspil an på. Vi skal have fokus på, at det er ikke af betydning, om Mouna Chebbah laver 13 mål – det kan hun sikkert godt komme til – men hvis vi holder alle de andre fra at lave noget, så er det egentlig okay. For så er jeg sikker på, vi nok skal lave flere mål end de 13, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Eksplosionsfare i Gruppe C

Tunesien har endnu ikke fået point ved VM, hvor de i første kamp fik store klø af Rusland (36-16), mens Chebbah og kompagni var tæt på en mindre sensation, da de var ved at tage point fra de tidligere verdensmestre Brasilien, der dog vandt 23-22.

Mod Danmark skal tuneserne ikke i nærheden af point.

- Til et VM har jeg det sjældent sådan, at man bare siger bare, men med al respekt for Tunesien så mener jeg helt klart, at en sejr er påkrævet. Så må vi se, hvor køn den bliver, siger Klavs Bruun Jørgensen, der efter de første kampe i Gruppe C vurderer, at det danske landshold er lige efter de bedste.

- Hvis man ser på de præstationer, der er blevet leveret, så er Rusland og Montenegro nok de stærkeste hold. Så kommer vi forhåbentligt lige efter. Brasilien er lidt sådan en ubekendt. Det kan godt være, de ikke har leveret specielt kønt indtil videre, men det er på papiret et rigtig stærkt hold. De kan sagtens lige pludselig eksplodere.

Danmark møder Tunesien tirsdag aften 20:30 (kampen vises på DR1), men Danmark onsdag aften står overfor Brasilien (kampen vises på TV2).

Begge kampe kan høres i LIGA på P3 og følges live i tekst her på siden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter