Landstræneren uenig med eksperter: Jeg ændrer ikke en tøddel

Landstræneren lærte intet af kampen mod Tunesien, og det er han godt tilfreds med.

Klavs Bruun havde god grund til at klappe tilfreds over spillet på banen. (Foto: Davíd Hecker © Scanpix)

Det er ekspertens lod at kigge efter det berygtede hår i suppen, uanset hvordan det er gået på banen.

Derfor tillod Camilla Andersen og Jesper Jensen sig også at slå ned på, at den foretrukne førstekæde med Stine Jørgensen, Line Haugsted og Mette Tranborg endnu ikke har ramt topniveauet ved VM i Tyskland, da de evaluerede kampen i DR's VM-studie.

Fra sidelinjen havde landstræner Klavs Bruun Jørgensen dog svært ved at fokusere på det negative i den overbevisende sejr over Tunesien, hvor der var gang i udskiftningsbænken.

Det betød spilletid til Lotte Grigel, der for anden kamp ved VM-slutrunden gjorde opmærksom på sig selv

Alligevel sad landstræneren ikke efterfølgende og følte, at han havde lært noget vigtigt, der kunne influere på startopstillingen.

- Ikke noget. Andet end at det fungerer rigtig fint. Jeg kommer ikke til at ændre en tøddel. Og det gjorde jeg heller ikke sidste år. Det, der glæder mig, det er, at i forhold til sidste år, så er jeg sikker på, at dem, jeg kan sætte ind, de også leverer, og det er en kæmpestor fordel.

Moser svage modstandere

Og på spørgsmålet, om han stadig foretrækker Stine Jørgensen som førstevalg som playmaker, var han ligeså skråsikker.

- Det kan du bande på.

- Jeg glæder mig bare over, at jeg har rigtig mange spillere, der er i gang, siger han.

Og så glæder Klavs Bruun Jørgensen sig over, at de danske håndboldkvinder tilsyneladende er blevet bedre til at mose de svage modstandere.

- Det mentale i, at det her hold måske ikke har været eksperter i at møde sådan nogle hold og så bare køre dem midt over, men det har vi nu gjort mod Island, Slovenien (begge EM-kvalifikationskampe før VM, red.) og Japan.

- Vi har taget det skridt videre, det glæder jeg mig over, for det er også det, der gør, at man bliver bedre i de store kampe. For så ligger det på rygraden, og så skal man ikke til at finde alt mulig frem, som man opfinder undervejs. Så er det stabilt og godt, og det er jeg glad for, siger han.

Danmark møder Brasilien onsdag og Rusland fredag.

FacebookTwitter