Lars Krogh: Bodholts form bekymrer mig

Udskiftningerne i VM-truppen giver god mening, siger Lars Krogh Jeppesen.

Stregspiller Stine Bodholt er kommet med i VM-truppen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Inden søndagens 1/8-finale ved VM i håndbold har landstræner Klavs Bruun Jørgensen lavet ændringer i sin trup. Ind er kommet stregspilleren Stine Bodholt, der ellers har været ude med en skade. Det er vigtigt, at hendes rolle er klart defineret, mener DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

- Det helt store spørgsmål angående Stine Bodholt er naturligvis: Hvordan er hendes kampform? Det er halvanden måned siden, at hun sidst spillede en håndboldkamp, og det bekymrer mig. Stine Bodholt var en af Danmarks vigtigste spillere ved EM-slutrunden for et år siden, men man skal være forberedt på, at det nu er i en helt anden forfatning, man får hende at se, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Det bør derfor også være en helt anden rolle, der venter hende. Det håber jeg, at alle – inklusive landstræneren og Stine Bodholt selv – er forberedt på. Derfor handler det for Klavs Bruun Jørgensen om at forventningsafstemme med Bodholt og de øvrige stregspillere i truppen, så det kommer til at give ro og tryghed i stedet for det modsatte, siger han.

Barsk skæbne for Mulle

Samtidig med tilføjelsen af Bodholt har landstræneren også sagt farvel til to spillere. Stregspilleren Rikke Iversen samt publikumsfavoritten Kristina Kristiansen. Det overrasker dog ikke Krogh Jeppesen.

- At Klavs Bruun Jørgensen har valgt at skifte netop Kristina Kristiansen ud kommer ikke som den store overraskelse, da hun på intet tidspunkt har været tildelt en rolle under slutrunden. Det er selvfølgelig en barsk skæbne for Nykøbing-playmakeren, men sådan er spillets regler.

- Når landstræneren har valgt at skifte Bodholt ind og Kristiansen ud, så giver det rigtig god mening at sende sidstnævnte og reserve-stregspiller Rikke Iversen hjem til Danmark. Det er nemlig ikke nogen særlig nem opgave at løbe rundt og træne med truppen uden rigtig at være en del af den, siger Lars Krogh Jeppesen.

Danmark spiller 1/8-finale ved VM mod værtsnationen Tyskland søndag. Kampen sendes direkte på DR1 fra klokken 20.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter