Stregspiller melder fra til VM

Stine Bodholt kommer ikke med håndboldlandsholdet til VM i Tyskland. Stregspilleren er knæskadet.

Stine Bodholt har tidligere haft problemer med knæet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har modtaget endnu et afbud til det danske kvindelandshold forud for VM i december.

Denne gang drejer det sig om stregspilleren Stine Bodholt, der i et stykke tid har været ukampdygtig med en knæskade, der fortsat volder problemer.

- Stine vil bruge december måned på at få styrket knæet, så hun i det nye år igen er "fit for fight" til at kæmpe for Viborg HK og landsholdet, lyder det i en pressemeddelelse fra Viborg HK.

Stine Bodholt har været med i begge de slutrunder, hvor Klavs Bruun Jørgensen har haft ansvaret for landsholdet, nemlig VM i Danmark i 2015 og EM i Sverige sidste år.

- Stine er en vigtig brik, i den måde vi forsvarer på, så det er en stor bet, at hun ikke bliver klar til VM, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund og tilføjer:

- Der har desværre ikke været den fremgang at spore omkring hendes knæ, som vi havde håbet på, og derfor er det helt udelukket, at hun kan komme i spil.

Den 28-årige Viborg-spiller var en af tre stregspillere i VM-truppen, der også tæller Sarah Iversen og Kathrine Heindahl.

Silkeborg-Voel-spiller erstatter

Klavs Bruun Jørgensen har som erstatning valgt at udtage Silkeborg-Voels stregspiller Rikke Iversen.

- Nu henter vi Rikke Iversen ind som den naturlige afløser i vores bruttotrup. Rikke kender vi indgående, og hun var også med i sidste samling, så hun kommer til at glide ind i truppen uden problemer, siger landstræneren.

Inden udtagelsen af VM-truppen tidligere på måneden måtte også bagspilleren Anne Mette Hansen melde fra.

Skytten fra den ungarske storklub Györ blev i september ramt af en korsbåndsskade og har opgivet at blive klar til slutrunden.

VM spilles mellem 1. og 17. december i seks forskellige tyske byer. Danmarks indledende gruppe er placeret i Oldenburg.

/ritzau/

FacebookTwitter