Tårevædede danskere efter VM-exit: Sverige er ikke bedre end os

De danske håndbolddamer er færdige ved VM efter et nederlag på 26-23 i kvartfinalen til Sverige.

Danmarks Kathrine Heindahl forlader grædende banen efter VM 1/4 finalen mellem Danmark-Sverige i Leipzig den 12 december 2017. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

VM-kvartfinalen mellem Danmark og Sverige svingede frem og tilbage. De danske kvinder indledte helt forrygende og var foran med tre mål tidligt i kampen.

Men alligevel kom svenskerne tilbage i kampen og midt i anden halvleg var de så pludselig foran med syv mål. Pendulet stoppede dog ikke dér, og med flere flotte langskudsmål bragte danskerne spændingen tilbage i kampen mod slutningen.

- Jeg synes egentlig, at vi kommer godt fra start, og det virker, som om vi er i fuldstændig i kontrol. Og så lukker vi dem ind i kampen, og det er fuldstændig unødvendigt. Og så kommer de lige pludselig meget foran, og så skal vi kæmpe for at følge med, siger Sarah Iversen, hvis tårevædede øjne ikke kunne skjule skuffelsen over at være færdig ved VM.

Ikke bedre end danskerne

I sidste ende var svenskernes føring nemlig for stor og stod ikke til at hente.

Men selvom en plads i kvartfinalen er bedre end målsætningen om en 1/8-delsfinale, står flere af de danske spillere tilbage med en følelse af, at det lige så godt kunne have været dem som Sverige, der nu er klar til VM-semifinalen.

- Det er et udmærket hold, men ikke et bedre hold end os. Vi viser, at når vi holder vores aftaler i forsvaret, så kommer de ikke så nemt til scoringer. Så glipper det engang imellem, og så løber de lige igennem, og så er vi sårbare, siger Sarah Iversen.

- Der er rigtig mange gode ting at tage med videre, men lige så snart vi mister koncentrationen, så bliver vi straffet hårdt. Så vi skal hjem og arbejde på, at vi kan spille det spil, vi kan, i 60 minutter. Vi kan være dér, hvor det er allersjovest, men vores udfald koster for meget, siger stregspiller Kathrine Heindahl, der ligesom Iversen også havde våde øjne under interviewet.

- Vi møder dem med den fysik, vi vil, til at starte med. Vi er klart overlegen på attitude, og de ser lidt slukørede ud. Så kommer de på uafgjort, og så har de teten derfra.

Det er anden VM-slutrunde i træk, at Danmark ryger ud i kvartfinalen.