Tilbagevendt landsholdsback vil dele øretæver ud i forsvaret

Line Jørgensen har intet problem med den hårde konkurrence på den danske højre back.

Line Jørgensen er klar til at spille med musklerne i det danske forsvar. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Line Jørgensen rev tilbage i oktober 2016 en håndrodsknogle af led i en landskamp mod Rusland, der holdt hende fra håndboldbanen i 10 måneder.

Det betød, at den danske høje back måtte se til fra tilskuerpladserne, da Danmark spillede EM i Sverige sidste vinter.

Nu er hun igen slutrundeklar for Danmark, der indleder VM den 2. december mod Montenegro. Men her indstiller hun sig på en lidt anderledes rolle end tidligere, da konkurrencen på højre back er hård.

- Jeg skal Jeg skal ned i forsvaret og dele nogle øretæver ud. Vi har snakket om, at mit primære fokus skal være i defensiven. Jeg kan godt lide at dele lidt ud og se folk komme ned at ligge og blive bange for at komme ind til mig, siger hun smilende.

Forskellige typer

På højre back skal Line Jørgensen slås om spilletiden med Louise Burgaard og Mette Tranberg - i hvert fald i den danske offensiv.

Line Jørgensen bryder sig dog ikke om ordet "konkurrence", da de tre spillere skal ind og bidrage med forskellige ting.

- Jeg ser det ikke som en konkurrence, jeg ser det mest som en styrke. Vi er tre forskellige spillere, der gør forskellige ting.

- Så det synes jeg faktisk er en styrke, at vi har nogle ting at bytte rundt med og få modstanderens defensiv til at skulle forholde sig til flere muligheder.

Ikke helt på toppen endnu

Det er ikke mange måneder siden, at Line Jørgensen vendte tilbage til håndbolden på fuldt blus.

Den seneste tid har hun for sin klub CSM Bucuresti brugt på at komme op i tempo og finde den skarphed, hun havde inden skaden.

Og selvom det er gået godt, føler hun ikke, at hun endnu er, hvor hun gerne vil være.

- Da jeg vendte tilbage til banen igen, så ville jeg det hele på én gang, og det kunne jeg bare ikke. Så det handlede for mig om at finde fokus på nogle enkelte ting.

- Jeg har først lige skulle finde timingen, og det har taget tid. Jeg har ikke spillet håndbold et helt år, og jeg føler stadig, at jeg mangler at justere nogle ting. Jeg vil gerne op på et endnu højere niveau.

Til gengæld tænker hun ikke længere over skaden.

- Jeg synes faktisk, at det er ved at være væk, og jeg tænker ikke så meget over det længere. Det er klart, at i starten da jeg skulle lande ned på min hånd, lå det lidt i baghovedet. Men nu har jeg spillet en del kampe, og det er stort set væk nu, slutter hun.

Line Jørgensen og Danmark spiller første kamp ved VM lørdag den 2. januar mod Montenegro. Kampen starter kl. 20.30 og kan ses direkte på TV 2 eller høres i LIGA på P3.

VM i kvindehåndbold spilles i Tyskland fra den 1.-17. december. Danmark skal i Gruppe C møde Brasilien, Japan, Montenegro, Rusland og Tunesien. Alle Danmarks kampe kan følges live i tekst, video og billeder på dr.dk/sporten, høres direkte i LIGA på P3, eller ses direkte på enten DR1 eller TV 2.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk