Tre grunde til at Danmark slår Japan

DR Sportens håndboldekspert Camilla Andersen har sat luppen over tre aspekter af spillet, som kan give dansk sejr over Japan.

De danske håndboldkvinder fik en rædselsfuld start på VM-slutrunden i Tyskland, da det lørdag aften blev til et 31-24-nederlag mod Montenegro i Oldenburg.

Danmarks modstandere i aftenens kamp - Japan - overraskede derimod positivt og lagde ud med at tage et point fra Brasilien i en kamp, hvor japanerne førte stort set hele vejen igennem.

Alligevel tror DR Sportens ekspert Camilla Andersen på sejr til Klavs Bruun Jørgensens mandskab i opgøret mod de rapfodede japanere. Det gør hun primært på baggrund af følgende tre facetter af spillet:

Danmark er taktisk forberedt

- Japan spillede mod Brasilien det spil, som de har praktiseret i mange år. Det har Klavs Bruun og Lars Jørgensen forberedt spillerne godt på rent taktisk.

- Japan gjorde det fint mod Brasilien, men grunden til at de endte med at snuppe et point var, at Brasilien undervurderede dem. Det kommer Danmark ikke til at gøre.

Fysisk fordel

- Det siger sig selv, at Danmark er fysisk stærkere end japanerne. Vi vil simpelthen overmatche dem i både forsvar og angreb. I opgøret mod Brasilien klarede japanerne det rigtig godt i defensiven, men alligevel scorede Brasilien 28 gange.

- Jeg tror også, at Danmark kommer til at lukke bedre ned for den japanske offensiv end eksempelvis Brasilien formåede at gøre. Vi kommer til at lukke bedre ned og tackle dem og stoppe spillet, inden de får smidt bolden videre.

Et helt hold mod fire spillere

- Japan har nogle gode spillere - fire styk for at være helt nøjagtig. Det er deres tre bagspillere og deres stregspiller. De er rigtig gode, men det er ikke nok til at slå Danmark.

- Alle fire spillede stort set fuld tid mod Brasilien og skal op mod en fysisk stærk modstander igen i dag og det tror jeg ikke, at de kan klare. Danmark har en meget bredere og vil over 60 minutter kunne overmatche de her fire spillere.

Danmark skal forsøge at rejse sig mod Japan i aften kl. 20.30. Kampen kan følges på TV2, P3 og her på dr.dk.

Facebook
Twitter