Tre grunde til at Danmark slår Rusland

DR Sportens håndboldekspert Camilla Andersen peger på tre faktorer, der kan være med til at sikre dansk succes mod Rusland.

Efter en sløj åbning på slutrunden i Tyskland er de danske håndboldkvinder tilbage på VM-sporet med tre sejre i træk. Og skulle det også lykkes at snuppe den fjerde af slagsen på stribe mod et stærkt russisk mandskab, så ender Danmark som vinder af gruppe C.

DR Sportens håndboldekspert Camilla Andersen forudser, at meget skal gå op i en højere enhed, hvis det skal blive til dansk gevinst mod de ubesejrede russere. Men kommer de tre følgende punkter til at gå Danmarks vej, så ser hun ingen hindringer for, at det ender med sejr til Klavs Bruun Jørgensens mandskab.

Danmark kan spille frit

Russerne skal have point for ikke at blive nummer to og er derfor under pres. Skulle Rusland gå hen og tabe til Danmark vil Norge højst sandsynligt vente allerede i en kvartfinale, og det er jeg rimelig overbevist om, at de vil undgå for enhver pris.

Rusland er ikke vant til at spille dårligt, og det gjorde de altså mod Japan. Når de gør der, er det er med til at lægge et stort pres på de russiske spillere, for så får de virkelig fik ørerne i træner Jevgenij Trefilovs maskine.

Fight vinder håndboldkampe

Danmark viste mod Brasilien, at man ikke nødvendigvis behøver at spille kønt for at vinde en håndboldkamp. Vilje og mod kan også give succes, og formår man mod Rusland tage de få chancer der kommer, så er det altså muligt at slå russerne.

Danmarks offensive nøglespiller Stine Jørgensen ramte ikke helt dagen mod Brasilien, men hun fortsatte med at vise mod og fighte og endte alligevel med at blive afgørende i slutfasen. Kommer samtlige 16 spillere på banen med samme attitude, så er ser jeg bestemt muligheder mod russerne.

Dansk defensiv lukker af

Det er vigtigt, at vi får succes i forsvaret og det gør vi ved at bryde deres spil. Vi skal vise fysisk styrke og tackle til spilstop. Forsvaret viste periodevis i kampen mod Brasilien, at vi er ved at være der.

Sandra Toft sendte også et klart signal i kampen mod brasilianerne - hun rammer lige nu VM-formen. Ene kvinde formåede hun at holde Danmark inde i kampen og med en lignende præstation mod Rusland, kan det sagtens ende med dansk sejr.

Danmark møder Rusland fredag aften og du kan se opgøret på DR1 fra kl. 20.00. Kampen kan også følges på P3 og her på dr.dk.

Facebook
Twitter