Tre grunde til at Danmark slår Tunesien

DR Sportens håndboldekspert Camilla Andersen er overbevist om, at Danmark vinder en komfortabel sejr over Tunesien.

De danske håndboldkvinder spillede sig tilbage på VM-sporet med søndagens storsejr over Japan. Tirsdag venter så Tunesien, der på forhånd var udpeget som gruppe C’s store prügelknabe.

Tuneserne viste dog i søndagens opgør mod Brasilien, at de sagtens kan volde større håndboldnationer problemer. Til sidst lykkedes det dog de tidligere sydamerikanske verdensmestre at vinde med et mål.

Alligevel føler DR Sportens håndboldekspert Camilla Andersen sig overbevist om, at Danmark nok skal vinde komfortabelt mod nordafrikanerne – bl.a. på grund af de tre følgende grunde.

Klasseforskel

- Det kan lyde meget simpelt og det er det sådan set også. Det er simpelthen klasseforskel på de to mandskaber. Tunesiens spil er lagt an på en spiller – den tidligere Esbjerg- og Viborg-playmaker Mouna Chebbah. Alt offensivt skal komme fra hendes hånd. Hun er den eneste spiller, der ville være god nok til det danske landshold.

Mouna Chebbah er tunesernes helt store stjerne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Udover Chebbah er der kun Abdallah i målet og Ines Khoildi, som har kvalitet hos tuneserne. Det er langt fra nok til at kunne true vores landshold, og de er ikke gode nok til at modstå det pres, som det danske angreb og forsvar vil komme til at lægge på dem.

De står godt til os

- Tunesien spiller relativt europæisk, hvilket passer både det danske forsvar og angreb rigtig godt. Danmark får dermed muligheden for at få endnu en succesoplevelse inden de hårde opgør mod Brasilien og Rusland senere på ugen.

- Det klassiske danske 6-0-forsvar lykkedes ikke i den første kamp mod Montenegrro, men det vil det komme til at gøre her. Jeg tror, at vi vil få rigtig gang i vores defensiv, som tilfældet var i kampene før VM-slutrunden.

Vi er inde turneringen

- De danske spillere tankede i sejren over Japan en masse selvtillid, og stort set alle markspillere kom måltavlen og bidrog til sejren. Det giver en masse arbejdsro og tro på, at det hele nok skal gå.

- Vi er med andre ord nu godt i gang her i VM-turneringen. Det samme kan man ikke ligefrem sige om tuneserne, selvom de var tæt på at stjæle et point mod Brasilien. Jeg vil derfor blive voldsomt overrasket, hvis Danmark ikke vinder med minimum ti mål, slutter Camilla Andersen.

Du kan se Danmarks opgør mod Tunesien på i aften på DR1, hvor der er optakt fra kl. 20.00. Kampen fløjtes op kl. 20.30 og kan også følges på P3 og her på dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter