Tre ting der gør at Danmark slår Serbien

DR’s håndboldekspert Camilla Andersen fremhæver tre aspekter af spillet, hvor Danmark er deres kommende modstandere overlegen.

De danske og serbiske håndboldkvinder har indledt VM på vidt forskellig vis.

Danmark har fire point efter to ubesværede sejre, mens serberne kun står noteret for et enkelt af slagsen efter to hårde opgør mod Montenegro og Ungarn.

Selvom modstanden for Klavs Bruun Jørgensens mandskab nu bliver af en helt anden kvalitet end i de to første VM-opgør, er DR's håndboldekspert Camilla Andersen optimist. Det skyldes primært følgende tre grunde.

Taktisk bedre

Vores trænerteam er helt sikkert taktisk bedre end det serbiske. Serberne har spillet to kampe, hvor de har været presset. Så de taktiske løsninger mod serberne har i disse kampe været til at få øje på.

Det har dog imponeret mig at se, hvordan serberne i begge de foreløbige VM-kampe har formået at komme igen, når de har været bagud.

Rikke Poulsen har indtil videre stået en glimrende slutrunde. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Bedre målmænd

Begge de danske målmænd er bedre end de serbiske keepere. Både Rikke Poulsen og Sandra Toft har spillet sig ind i turneringen. Rikke Poulsen har sammen med Stine Jørgensen været bedste danske spiller hidtil.

Serbernes målmænd har ikke stået specielt godt. De har selvfølgelig haft nogle redninger, men jeg synes ikke, at det har set specielt frygtindgydende ud, det som de har leveret.

Større dansk bredde

Serbien mangler fire af deres bedste spillere. Vi er simpelthen bedre spiller for spiller. Der er ikke én serbisk spiller, der er bedre end den danske spiller på den tilsvarende position.

Danmark og Serbien mødes tirsdag aften kl. 20.45. Du kan se med på DR1 fra kl. 20.30, du kan følge kampen på P3 eller her på dr.dk/vm.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter