Trist Sandra Toft: Mulle var ked af det

Kristina Kristiansens afsked med VM-truppen affødte tårer og triste miner.

Kristina Kristiansen må rejse hjem fra VM, og der medførte en tårevædet afsked. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Lørdag besluttede den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, at Stine Bodholt skulle tilføjes den danske VM-trup. Omvendt blev Kristina Kristiansen og Rikke Iversen sendt hjem fra slutrunden. Det var hårdt for den danske keeper, Sandra Toft, at sige farvel til veninden og værelseskammeraten Kristina ’Mulle’ Kristiansen. Men trods afskedstårer accepterer Toft beslutningen.

- Det er jo desværre en del af gamet. Det er Klavs’ beslutning, og jeg er en del af landsholdet, så det er fint med mig. Men det var rigtig hårdt at se hende i går, siger Sandra Toft til DR.

- Det var selvfølgelig trist. Det var en ked af det Mulle, og så bliver det jo også i øjeblikket en ked af det Sandra. Hun forlod heldigvis hotellet med nogenlunde mod.

- Jeg har meget respekt for den måde, hun har håndteret det på. Allerede sidste år, men også i år. Hun er jo bare Mulle; glad og opmuntrende. Hun får os alle sammen til at smile. Det er dejligt.

Holder meget af Mulle

For landstræner Klavs Bruun Jørgensen var det heller ikke nogen god oplevelse at sende Kristina Kristiansen hjem fra VM. Den danske playmaker bidrager nemlig med enormt godt humør.

- Det var overhovedet ikke særlig sjovt. Det kommer aldrig til at være en del af dette job, som jeg bryder mig om. Jeg holder utroligt meget af Kristina. Jeg har rost hende for før, at hun også ved EM sidste år var forrygende, selvom hun havde et svært EM. Det har hun også været denne gang, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Hun kommer med et fantastisk humør hver gang og forsøger at hjælpe holdet, så godt hun kan. Det var ikke nogen specielt god oplevelse at skulle sende hende hjem, siger han.

Hårdt for gruppen

Selvom Kristiansens og Iversens afsked påvirker truppen, roser Klavs Bruun Jørgensen sine spillere for at tage det modent og professionelt.

- Det er hårdt for hele gruppen, men de har været gode. De udstråler, at de er gode til at passe på hinanden, og det skal de specielt være i sådan nogle situationer. Man skal både tage sig af dem, der kommer til at mangle en veninde og værelseskammerat, men så sandelig også dem, der skal afsted. Man får sagt ordentligt farvel og sendt en sød sms i løbet af ugen.

Jeg synes, spillerne har tacklet det meget professionelt og har været meget afklarede omkring, at det var det, der blev gjort, og så må vi tage det til efterretning, siger landstræneren.

Det danske kvindelandshold møder søndag værtsnationen Tyskland i 1/8-finalen ved VM. Du kan se kampen direkte på DR1 fra klokken 20.00.

Facebook
Twitter