Tynd tuneser med tordenarm skal stoppes med danske tæsk

Det danske forsvar skal tage hårdt fat i Tunesiens største stjerne, Mouna Chebbah, siger hendes tidligere holdkammerater.

Mouna Chebbah er arkitekten, der tegner den tunesiske offensiv. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Mouna Chebbah er den altoverstrålende stjerne på det tunesiske landshold.

En spiller af beskeden statur, men med et veludviklet blik for sine medspillere og en stærk skudarm.

- Mouna er en lille, tynd pige, men med en lynende tordenarm, siger Louise Burgaard, der har et indgående kendskab til tuneseren, som hun spillede sammen med i Viborg HK, og hun er fuld af beundring for hendes evner på banen.

- Hun ser ikke ud af meget, men hun er sindssygt dygtig teknisk. Hun har en af de bedste skudafviklinger, som jeg kender til. Hun er sindssygt god til at skyde rundt om kroppen, og selvom man er fremme og tackle hende, så får hun alligevel sendt bolden af sted med høj kvalitet.

Skal være hårdhændede

Også fløjen Maria Fisker har spillet sammen med Mouna Chebbah i Viborg, og hun istemmer gerne koret af beundrere.

-Hun har et rigtig godt blik for spillet og et giftigt skud, som hun kan placere hvor hun vil i målet. Og så har hun et rigtig godt blik for stregen, siger hun.

35-årige Mouna Chebbah, der til daglig spiller i den franske liga, kommer derfor til at tiltrække sig en del opmærksomhed fra de danske spillere, når de i aften møder Tunesien i den tredje VM-kamp.

Lige så elegant, som hun måtte være med bolden i hænderne, lige så simpelt brutal er opskriften, der skal til at stoppe hende.

- Det er en spiller, vi skal ramme med en masse fysik, for der er vi hende overlegen. Vi skal være rigtig fysisk hårde ved hende, for det er måske det, hun mangler; noget fysik, siger Louise Burgaard.

Luk ned for de andre

Samme hårdhændede behandling taler Maria Fisker for, at det danske forsvar skal møde hendes tidligere holdkammerat med.

- Hun er en lillebitte spiller, så det er klart, at vi skal bruge en masse fysik på hende. Hun kan ikke så godt lide at få tæsk, og heldigvis har vi nogle forsvarsspillere, der er gode til at dele tæsk ud, siger hun.

Men faktisk skal spillerne helst ikke fokusere for meget på den vævre tunesiske playmaker. De skal i stedet lukke hendes medspillere ned og ikke give Mouna Chebbah særlig opmærksomhed.

i hvert fald hvis det står til landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- Vi skal ikke gribe det anderledes an, end vi ellers har grebet forsvarsspillet an. Og vi skal have fokus på, at det ikke har betydning, om Mouna Chebbah laver 13 mål, hvis vi så holder alle de andre fra at lave noget. Så er jeg sikker på, at vi nok skal lave flere mål, siger han.

Kampen mod Mouna Chebbah og Tunesien begynder klokken 20.30, og den kan ses på DR1 med optakt fra klokken 20.00.

Facebook
Twitter