Venstreorienterede håndboldkvinder lover højredrejning

Danmarks angrebsspil var i sejren over Tunesien voldsomt skævvredet mod venstre – det bliver ikke tilfældet mod Serbien, lover spillerne.

Louise Burgaard (t.v.) havde ingen afslutninger i kampen mod Tunesien. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Statistikken talte sit tydelige sprog efter søndagens danske 32-20-sejr over Tunesien ved VM.

Den danske venstreside var højresiden totalt overlegen, når det kom til både scoringer og afslutninger.

De fire venstrefløje og venstrebacks scorede i alt 17 gange i åbent spil, mens totalen for de fire medspillere i højresiden sluttede på én sølle scoring. Hvis man kigger på antallet afslutninger var højresiden en smule bedre med. 22-6 sagde statistikken i venstresidens favør.

Forklaringen på skævvridningen af de danske scoringer kan blandt andet findes i det faktum, at det danske pres ofte gik fra højre mod venstre i opgøret mod Tunesien. Derfor foregik det meste af de farlige danske aktioner omkring venstre back og venstre fløj, mens højresiden fik markant mindre at arbejde med.

- Det er også noget, som Klavs og jeg har bemærket. Vores højreside er ikke rigtigt kommet i gang. Det kan der være flere forskellige forklaringer på. Vi har en højrehåndet playmaker og så starter man ofte tingene i højre side for at afslutte i venstre.

- Det er da noget, som vi er opmærksomme på. Det er ikke bare målene der mangler - afslutningerne mangler også. En del af forklaringen er også, at det mod Tunesien var meget nemt for vores venstrebacks at komme til afslutninger, lyder forklaringen på det skæve danske angrebsspil fra assistenttræner Søren Herskind.

Større variation

Line Jørgensen fik godt tyve minutter på den danske højreback, og hun gik fra banen uden at have haft en afslutning.

- Mod Tunesien kom presset til at køre fra højre mod venstre. Vi kan også sagtens spille den modsatte vej. Det er ikke noget der bekymrer mig, men vi er selvfølgelig nødt til også at spille den anden vej.

- Det skal vi nok komme til mod Serbien. Vores playmaker skal nok få sat et mere varieret angrebsspil op mod Serbien, lyder det beroligende fra den danske højre back.

For Line Jørgensen (t.v.) kommer kampen mod Tunesien nok ikke til at fylde mange sider i den personlige scapbog. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I kommer altså ikke til at være ligeså venstreorienterede mod Serbien, som tilfældet var mod Tunesien?

-Nej. Overhovedet ikke, Vi skal nok komme til at spille et fint varieret angrebsspil, griner Line Jørgensen.

Eneste afslutninger fra højresiden kom de to fløjspillere. Anne Mette Pedersen scorede én gang på tre forsøg, mens Trine Østergaard brændte samtlige af sine tre afslutninger mod tuneserne.

- Vi har en god andenbølge, hvor vores to venstrebacks er gode til at spille venstrefløjene fri til scoring. Det er en del af forklaringen. Line Jørgensen og Louise Burgaard er generelt gode til at spille den ud til os på højrefløj, så det skal nok komme i de næste kampe, lover højrefløjen Trine Østergaard.

Afslutningspositioner uden betydning

Louise Burgaard havde som backkollega Line Jørgensen en ganske anonym rolle i den danske offensiv.

- Jeg havde ingen afslutninger. Jeg tror, at det er lang tid siden, at det sidst er sket. Det at der stort set ikke blev afsluttet fra højresiden, skal man ikke lægge så meget i.

- Det bliver ikke noget problem mod Serbien. Vi afslutter når chancerne kommer. Om det så er i venstre eller højre side, det er jeg ligeglad med, slutter Louise Burgaard.

Danmark møder Serbien tirsdag aften kl. 20.45. Kampen kan følges på DR1, P3 og her på dr.dk/vm.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter