VIDEO Sverige slår Danmark i VM-kvartfinalen

Danmark taber med 26-23 til Sverige i kvartfinalen og er ude af VM i håndbold.

De danske håndboldkvinder er færdige ved VM efter nederlag til Sverige i kvartfinalen.

Danmark blev sendt ud af slutrunden med et nederlag på 23-26, mens Sverige nu skal kæmpe om medaljer.

Svenskerne indledte svagt i den triste kulisse med tusindvis af tomme sæder, og det burde Danmark have straffet endnu hårdere.

Stine Jørgensen og Mette Tranborg førte an og sørgede for en tidlig dansk tremålsføring, men for mange simple fejl betød, at danskerne ikke for alvor trak fra.

Sverige kom tilbage

Men i stedet kom svenskerne på omgangshøjde efter 20 minutter, og de tog endda også føringen, efter at en Lotte Grigel-aflevering mod Fisker fejlede. På en hurtig kontra gjorde Isabelle Gulldén det til 9-8.

Flere gange kom svenskerne igennem i midten, hvor de kunne vende rundt og score på Sandra Toft eller tilkæmpe sig et straffekast.

De danske skud savnede kvalitet, og holdet brændte flere helt oplagte muligheder på den stærke svenske keeper Filippa Idéhn.

I den anden ende straffede Sverige konsekvent de ineffektive danskere med hurtige kontraløb og udnyttede, at der var uorden i det danske forsvar.

Sverige trak fra i anden halvleg

Pauseføringen på 13-11 blev hurtigt udbygget, og efter et kvarter af anden halvleg var Sverige foran med 20-14.

Modløsheden begyndte at indfinde sig, og en af VM-turneringens bedste, stregspilleren Kathrine Heindahl, kunne ikke ramme sit høje niveau fra de øvrige kampe.

På sidelinjen forsøgte landstræner Klavs Bruun Jørgensen at rotere. Han var også selv ude at lege bolddreng for at få spillet hurtigt i gang. Og det gav et lille håb om et comeback.

Tættere på en to mål kom danskerne ikke, og derfor må Danmark hjem fra Tyskland.

/ritzau/

Facebook
Twitter