VIDEO Tilbage på VM-sporet: Overlegne Danmark knuser Japan

Danmark vandt en overlegen sejr på 32-18 over Japan i holdets anden gruppekamp ved VM.

Efter en sløj premierekamp har de danske håndboldkvinder nu endelig slået sig ind i VM-turneringen i Tyskland.

Med en kæmpesejr på 32-18 over Japan hentede Klavs Bruun Jørgensens hold de første to point til puljeregnskabet og fik samtidig massiv oprejsning for lørdagens skuffelse.

Et dybt koncentreret dansk hold efterlod aldrig nogen tvivl om udfaldet mod de japanske spillere, der ellers havde imponeret på turneringens åbningsdag.

Japanernes hurtige fødder blev dog aldrig noget problem for danskerne, som var godt forberedt - nøjagtig som ved VM i Herning for to år siden, hvor Danmark også vandt en klar sejr.

Der var langt mere bevægelse og samarbejde i forsvaret, hvilket tydeligst blev illustreret ved, at Japan i første halvleg spillede en periode på 19 minutter uden at score.

Med så velvoksne scoringspauser vinder man ingen håndboldkampe, specielt ikke når modstanderen i den anden ende nærmest hamrer kuglen i kassen, når de har lyst.

I løbet af de 19 minutter gik Danmark fra 4-4 til 16-4, og så var den kamp afgjort, selv om den ikke engang var halvt færdig.

Det var et vellykket træk af trænerteamet at indlede med at spille syv mod seks i angrebet.

De små japanere kunne ikke håndtere at skulle bakse med to store stregspillere, og danskerne havde ikke de fjerneste problemer med at spille sig frem til store scoringsmuligheder.

Det gav spillerne tryghed, og da de senere gik tilbage til en mere traditionel formation, fortsatte de med at skabe målchancer på stort set hvert eneste angreb.

Stor spildprocent

Det eneste, man kunne kritisere de danske spillere for før pausen, var en lovlig stor spildprocent.

Især Sarah Iversen måtte bruge nogle forsøg på at skyde sig ind på den japanske målvogter, men det var en ubetydelig plet på en generelt fin dansk præstation.

Klavs Bruun Jørgensen mønstrede denne gang en udlært fløjspiller i højre side, hvor Simone Böhme trådte til i stedet for Louise Burgaard.

Det gav primært en ekstra kontratrussel, og Böhme gjorde sin pligt ved at nette fire gange undervejs.

Efter 16-5 ved pausen var det faktisk en flot præstation af Japans danske landstræner, Ulrik Kirkely, at han fik løftet moralen hos sine spillere, så de trods alt slap fra anden halvleg, uden at det blev helt pinligt.

Danskerne kunne benytte de sidste 30 minutter til at give kamptid til marginalspillere som Kristina Kristiansen og teenageren Kristina Jørgensen, der kunne glæde sig over sine første to mål på A-landsholdet.

Efter sejren kan de danske spillere se frem til en kampfri mandag, hvor de skal forberede sig på næste VM-opgave. Den står tirsdag aften, hvor det gerne skulle blive til endnu en sikker sejr over Tunesien.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk