Håndboldkvinderne om den nye trænerduo: De er som Gøg og Gokke

Makkerparret på landsholdets sidelinje har et temmelig specielt forhold til hinanden.

På kvindernes håndboldlandshold hersker der ingen tvivl om, at cheftræner Klavs Bruun Jørgensen og assistenttræner Lars Jørgensen komplimenterer hinanden rigtig godt, når truppen skal dele øretæver ud på banen. Når kampen er slut, fortsætter konkurrencen mellem det nye makkerpar, og noget, de to håndboldherrer særligt går op i, er hinandens fedtprocent.

- De går op i, om den ene har mindre fedt end den anden, og så driller de hinanden med det. De går meget op i sådan nogle småting, og så griner de lidt ad det, men det påvirker alligevel Klavs, at Lars har en trænet krop, siger Kristina Kristiansen.

De to modsætninger elsker konkurrence så meget, at et benhårdt VM ikke er nok, og truppen har hurtigt dannet sig et klart billede af trænernes indbyrdes forhold.

- Jeg tror, de er som Gøg og Gokke. Nej, altså ikke at den ene er tyk, og den anden er tynd, men at de gør lidt grin med hinanden, at de kender hinanden så godt og tager pis på hinanden, siger Kristina Kristiansen.

- De er som Dupond og Dupont. Totalt konkurrencemennesker begge to, supplerer Sandra Toft.

Jørgensen og Jørgensen

Der er i hvert fald dynamik mellem Jørgensen og Jørgensen. Trods deres mange forskelligheder, har de én ting til fælles, nemlig stædighed, og de er ikke altid helt enige om, hvordan tingene forholder sig. Især den famøse fedtprocent deler vandene i landsholdslejren.

- Lige nu har jeg den lavest fedtprocent, siger Klavs Bruun.

Assistenttræneren er uenig, for de fik begge målt fedtprocenten for et par måneder siden, hvor han slog Klavs Bruun med 0,1 procent. Klavs Bruun mener, at den to måneder gamle måling ikke er repræsentativ for deres nuværende form, men der var altså ikke tid til en ny måling ifølge Lars Jørgensen.

- Vi kan jo kun gå tilbage til den sidste måling. Jeg har 11,0 procent, og Klavs har 11,1, siger Lars Jørgensen.

Fedtprocenten er ikke det eneste, trænerduoen går op i. De vædder om alt fra, hvem der er stærkest, til hvem der har scoret flest landsholdsmål, og hvem der var den bedste landsholdsspiller. Væddemål er der altid tid til - også på kampdage.

- De vædder sågar om, hvem der vinder fodboldkampen til opvarmningen under træningen, siger Sandra Toft.

Hvem var den bedste håndboldspiller?

Måske den vigtigste konkurrence af dem alle er antallet af landskampe spillet af de to håndboldherrer. I sine 185 landskampe har Klavs Bruun scoret 440 mål, hvor Lars Jørgensen har spillet 192 kampe med 144 mål. Om det siger noget om, hvem der var den bedste håndboldspiller, kommer igen an på, hvem man spørger.

- Jeg synes, vi var gode til hver sit som spillere. Hvis man havde lagt os sammen, havde vi været rigtig gode, siger Klavs Bruun.

Men for Lars Jørgensen er netop kampresultaterne et klart svar på spørgsmålet.

- Hvis man skulle måle ud fra landskampe, har jeg jo været noget bedre end Klavs i hvert fald.

I videoen øverst i artiklen kan du se håndboldkvindernes analyse af trænerduoen Klavs Bruun og Lars Jørgensen, samt den indbyrdes konkurrence, når de to bliver sat i et dobbeltinterview.

Danmark spiller ottendedelsfinale mod Tyskland søndag kl. 20.30. Kampen kan ses direkte på DR1 fra kl. 20.00, høres i LIGA på P3 eller følges her på dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter