Håndboldkvinderne viser barndomsbilleder: Det er jo lidt kikset

Der er skruet op for 90'er-nostalgien, når håndboldkvinderne ser tilbage på deres tidlige år i de danske haller.

Der er styr på stilen, når håndboldkvinderne går banen ved VM i Tyskland for at vinde point til Danmark. Men sådan har det ikke altid set ud hos landsholdet, der engang bare var små håndboldpiger med store drømme. Og lige så store drømme, lige så store træningsuniformer.

Runde kinder, drenget grydehår, knæbeskyttere som benskinner og alt for varmt træningstøj i bomuld, der gik i arv. Det er de kendetegn, der går igen, når landsholdskvinderne ser tilbage på deres første håndboldminder. For her var der fokus på sporten og intet andet. Kristina Kristiansen, Sarah Iversen, Lotte Grigel og Sandra Toft har taget billeder med for at vise præcis, hvordan det så ud dengang de startede til håndbold i 90'erne.

- Det er ikke en dreng. Det er mig.

Kristina "Mulle" Kristiansen klar til kamp i bomuld. (Foto: privat foto)

Sådan lyder det fra bagspiller Kristina ”Mulle” Kristiansen, der kan præsentere et billede med både grydehår, knæbeskyttere på anklerne og alt for varmt træningstøj. Selvom hun dengang ikke var i tvivl om, hvor fedt det så ud, tænker hun lidt anderledes om det i dag.

Test dig selv: Hvilken landsholdsspiller er du?

- Det er jo lidt kikset. I min tid i Roskilde spillede vi meget i bomuldstøj i alt for store størrelser. Der arvede man fra de andre hold, og tøjet gik på skift. Så havde jeg sådan nogle knæbeskyttere på - meget moderne, der skal sidde på knæene. Men jeg syntes, det var mega fedt, at de sad nede ved mine sko, for så så jeg bedre ud. Altså jeg så sejere ud til at spille håndbold.

Lotte Grigel (med shortsene så langt oppe som muligt) i forsvar som nummer tre i rækken. (Foto: privat foto)

Ofte var det - set i nutidens ulideligt klare lys - kiksede tøjvalg ikke pigernes egen beslutning, og især Lotte Grigels forældre var lidt for inspireret af 90’er-moden ifølge bagspilleren selv.

- Seriøst, jeg ved ikke, hvad de har tænkt på. "Lotte, blusen ned i bukserne." Og mig: "Er I sikre?"

"Man har selvfølgelig lov til at have set sådan ud" - Sarah Iversen til sin første U-holdtræning. (Foto: privat foto)

Store størrelser

Stregspiller Sarah Iversen husker særligt én bestemt ting om sit eget udseende, da hun lige var kommet med på U15-hold. Så glad hun var i øjeblikket, billedet blev taget, så glad er hun også i dag for ikke at ligne sig selv på billedet.

- Jeg har næsten altid været sådan godt polstret. Perfekt stregspiller. Lidt gode kinder og gode hofter. Jeg er glad for, at der er sket lidt siden.

QUIZ MED LANDSHOLDET Hvem lagde hvad op på sociale medier?

Sandra Toft i starten af sin målvogterkarriere i arvet træningstøj. (Foto: privat foto)

Nogle, der til gengæld roligt kunne have været mere polstrede som nyudklækkede håndboldspillere, er målvogterne Sandra Toft og Althea Reinhardt, der begge havde samme problem. Her gik tøjet også i arv, og Sandra Toft skulle vokse en hel del, før det passede.

- Målmændene er typisk de store, tror jeg. Dengang var træningstøjet noget, man fik fra nogle af de ældre.

Én ting er det samme som altid

Den kiksede stil var fælles for de fleste i Klavs Bruun Jørgensens trup, der nu alle står skarpt til dette års VM. Noget er til gengæld stadig ved det gamle og vil nok aldrig ændres blandt de danske håndboldkvinder, og det er opbakningen fra hinanden både inden- og uden for banen - lige meget, hvor slemt det ser ud.

- Minderne om dengang var de lange ærmer og lange shorts. Sved - det blev jo tungere og tungere, jo mere man havde spillet en kamp, fordi det var bomuld, siger Kristina Kristiansen.

- Jeg synes, hun ser sød ud. Hun kunne godt have beholdt den frisure. Det er da bedre end mit pandehår, der gik lige over panden, siger bagspiller Louise Burgaard.

Øverst i artiklen kan du se håndboldkvinderne selv vise barndomsbillederne frem og fortælle om dem.

Danmark spiller puljefinale mod Rusland fredag kl. 20.30. Vinderen af kampen bliver nummer 1 i VM's gruppe C. Kampen kan ses direkte på DR1 fra kl. 20.00, høres i LIGA på P3 eller følges her på dr.dk.