VIDEO Arrig svensker udvandrer fra interview efter drama

Montenegros landstræner var ikke glad for Japans danske ditto, Ulrik Kirkely, efter de to holds indbyrdes opgør.

Japan vandt overraskende med 29-28 over Montenegro, da de to hold to hul på tredje runde af Gruppe C ved VM i Tyskland.

Begge hold havde prøvet kræfter med Danmark tidligere ved VM med to vidt forskellige udfald. Montenegro vandt med syv mål, mens Japan måtte se sig besejret med hele 14 mål mod de danske kvinder.

Derfor var det da også et svært begejstret japansk mandskab, da kampen blev fløjtet af. Derimod var montenegrinerne anderledes frustrerede, hvilket også skyldtes en meget kontroversiel situation med ti sekunder tilbage af kampen, hvor en japansk spiller afleverede bolden tilbage til målvogteren, hvilket man som bekendt ikke må i håndbold.

Her var Montenegro ellers i angreb med muligheden for at sikre et enkelt point, men det blev altså forpurret af en teknisk fejl og en tvivlsom kendelse til kæmpe frustration for Montenegros svenske træner, Per Johansson, der oven i købet efterfølgende fik en udvisning.

- Der skal jo være frikast. Man må ikke kaste bolden til målvogteren, og det sagde dommeren, at man må. Det er så ærgerligt, at det skal blive afgørende.

Typisk dansk

I forvirringen efter den kontroversielle sekvens stod Per Johansson og Japans danske Træner, Ulrik Kirkely, og udvekslede meninger om situationen.

De to trænere var tydeligvis ikke enige, og det fik Per Johansson til at komme med en skarp kritik mod sin danske kollega, da han efterfølgende talte med DR Sporten.

- Det er så typisk dansk at gøre sådan noget med tre sekunder tilbage. Det er derfor, jeg aldrig kan respektere en som ham.

Det hele var dog en misforståelse, mener Ulrik Kirkely.

- Per (Johansson red.) appellerer for, at vores fløj spiller den ind til målmanden. Det skal jeg se igen. Jeg troede egentlig, han prøvede at stoppe spillet for, at de kunne lave et genpres. Så jeg appellerede egentlig over for ham, at jeg syntes, det var lidt usportsligt. Men fred være med det, vi kommer videre.

- Jeg hører ikke andet end et par svenske gloser om, at det er typisk dansk, men det lever jeg fint med, slutter han.

Men Japans sejr er der endnu mere pres på Danmark, der kl. 20.30 møder Tunesien. En kamp der kan ses direkte på DR1 eller høres i LIGA på P3.

Facebook
Twitter