VIDEO Tørre tæsk til tamme tyskere: Danmark klar til VM-kvartfinalen

Danmark var aldrig i problemer mod et svagt tysk landshold og er klar til VM-kvartfinalen mod Sverige efter sejr på 21-17.

De danske håndboldkvinder nedlagde søndag de tyske VM-værter og er klar til kvartfinalen.

Danmark vandt ottendedelsfinalen i Magdeburg med 21-17 efter en overbevisende dansk præstation, der lover godt for resten af turneringen.

Næste opgave for Klavs Bruun Jørgensens spillere bliver Sverige på tirsdag i Leipzig.

På forhånd var der spekuleret i, om en kogende hjemmebane med op mod 6000 tilskuere ville hyle de danske spillere ud af den. Det kunne de mange tilskuere slet ikke.

Danskerne virkede på alle måder klar, også når de skulle kæmpe i undertal fire mod seks, hvilket skete to gange før pausen. Anfører Stine Jørgensen fik to hurtige to-minutters-udvisninger.

Og efter 22 minutter fik Line Haugsted rødt og marchordre fra banen, da det svenske dommerpar vurderede, at den ellers stærkt spillende dansker havde tacklet tyske Anna Loerper i ansigtet.

Jo, der var masser af modgang, men Klavs Bruun Jørgensens spillere virkede i kontrol.

Forsvaret kom gang på gang i vejen og fik lukket tæt for de tyske gennembrud, og hjemmeholdets frygtede kontraer fik danskerne også dæmmet op for med hurtige tilbageløb.

I målet var Sandra Toft endnu en gang forrygende, og hun fik sat sine parader på meget af det, der slap igennem forsvaret.

I angrebet viste Kathrine Heindahl sig fortsat næsten urørlig. Hun greb stort set alt, og hvis hun ikke vendte rundt og scorede, så blev der begået fejl mod hende.

Det betød også, at Fie Woller fik scoret to gange på straffekast. Det ene i overlegen stil med et lob over den tyske keeper.

Woller havde dog også et forsøg, hvor hun helt ramte forbi målrammen, og så overtog Stine Jørgensen tjansen med at skyde straffekast.

Træfsikker Tranborg

Mette Tranborg viste ikke kun stærkt forsvarsspil mod Tyskland. Højrebacken stemplede også ind i turneringen rent offensivt med flere fremragende drøn, som en velspillende Clara Woltering i det tyske mål ikke kunne gøre noget ved.

Allerede ved pausen havde danskerne dæmpet stemningen i hallen med en føring på 11-7.

Det gav selvfølgelig et ordentlig jubelbrøl hver gang tyskerne scorede. Men det var bare for få gange. Når stemningen var ved at koge, lavede tyskerne en angrebsfejl eller mistede bolden, og så døde det ud igen.

Alt i alt leverede Danmark en stærk holdpræstation, og så fik Stine Bodholt også en lovende start på turneringen med en stærk præstation i forsvaret. Bodholt blev før kampen føjet til den danske VM-trup.

Danmark skal allerede på tirsdag i kamp igen, når det gælder Sverige i kvartfinalen.

Svenskerne venter om to dage i Leipzig efter en svensk sejr på 33-21 over Slovenien. Danskerne mødte kort før VM Sverige i to testkampe, der endte med en sejr til hver.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk