Æresport, medalje til Møller og hyldest 'for evigt': Sådan blev håndboldherrerne fejret

De danske håndboldherrer blev fejret hjemme i Danmark ovenpå VM-triumfen søndag.

Det blev til en kæmpe hyldestdag for de danske håndboldherrer. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

For tredje gang i træk stod de danske håndboldherrer med VM-trofæet i bagagen, da de i dag landede i Københavns Lufthavn.

Men efter en sparsom omgang i 2021 på grund af corona, så blev det mandag eftermiddag fejret på berørig vis, da landsholdet vendte hjem fra deres nyeste VM-triumf. Et hav af danske fans var mødt op til den store dag, og her fik den ikke for lidt.

Og hvis du nu ikke lige fik set det live, da Nikolaj Jacobsen og kompagni blev fejret, har vi samlet højdepunkterne fra dagen i dag herunder.

Landsholdet får æresport

Det var ikke kun på Rådhuspladsen, at rammerne var specielle for det danske landshold.

For allerede ved håndboldherrernes ankomst i Københavns Lufthavn var der gjort klar på helt særlig vis på landingsbanen.

Flyet, der transporterede landsholdet, blev nemlig mødt af en æresport bestående af to vandstråler, der krydsede hinanden. En alternativ æresport, kan man velsagtens kalde det. Men er det egentlig galt eller genialt? Giv din mening her.

Håndboldherrerne på dansk jord

Kort efter flylandingen og vandkanonernes flyvask trådte håndboldherrerne også ud på dansk jord for første gang, siden de rejste afsted til VM i håndbold i Polen og Sverige.

Her blev de mødt af ansigter i rødt og hvidt, flag og tilråb fra de fremmødte danske håndboldfans.

Og på de første skridt ud i lufthavnen var det da også en glad landstræner Nikolaj Jakobsen, som vores reportere fangede til en kommentar.

- Det er altid rart at komme hjem med guld, og så er det jo lidt federe at få lov at opleve, der står en masse mennesker og siger hej, sagde Nikolaj Jacobsen.

Derudover var både Emil Jakobsen og Mathias Gidsel i hopla, da det var deres tur til at tale i mikrofonen.

- Vi har jo nærmest fløjet hjem selv. Vi er flyvende alle sammen og er sindssygt glade og stolte, sagde Emil Jakobsen.

Møller får guldmedalje

Lasse Møller var med til flere af de indledende kampe ved slutrunden. Men undervejs måtte danskeren tage flyturen hjem på grund af en begyndende skade. I stedet tog Michael Damgaard turen den modsatte retning.

Men derfor skulle Lasse Møller selvfølgelig ikke snydes for sin medalje, da han modtog holdkammeraterne i lufthavnen som en af de første. Og selvom det var en kort videregivelse af medaljen, der blev trukket op af lommen, var det en glad Lasse Møller, der kort knyttede en kommentar til VM-triumfen.

- Det er dejligt at se dem, og så er det heldigvis med den dejlige medalje med hjem, så det er sindssygt dejligt, sagde han.

Ankomst på rådhuset

Ja, fejring forinden fejringen blev en ting i år. For et podie var stillet op for enden af trappetrinene ved rådhuset i København, og her gik spillerne enkeltvis op med trofæet i hånden og udløste et jubelbrøl blandt det fremmødte publikum.

Og ja, så var det selvfølgelig en helt speciel sang, der blev sat på, som håndboldherrerne trådte derop. Danmarks nye nationalmelodi, fristes man næsten til at kalde den. I hvert fald i håndboldregi.

Volbeats ’For Evigt’. Og om man bryder sig om det eller ej, så ramte øjeblikket i hvert fald lige i hjertet på håndbolddarlingen Mathias Gidsel.

- Det er det største øjeblik i mit liv, sagde han.

Balkonen på rådhuset

Creme de la creme. Dét, som spillerne glædede sig til hele dagen. At træde ud på balkonen - særligt efter at have misset muligheden i 2021. Og det så ikke ud som om, at det skuffede.

Spillerne kom ud til jubelbrøl og kunne løfte VM-trofæet i vejret til endnu større brøl.

Og så sluttede seancen da også lige med en lille fællessang af den danske nationalmelodi.

Se og hør den her.