Arrangør ombestemmer sig: Ingen tilskuere til VM i Egypten

De egyptiske VM-arrangører går væk fra at have tilskuere på hvert femte sæde.

Den egyptiske VM-arrangør havde tidligere meldt ud, at de ville tillade op til 20 procent tilskuerkapacitet, men nu har de ombestemt sig og lukker ikke tilskuere ind. (Foto: SHOKRY HUSSIEN © Scanpix)

Det bliver alligevel i tomme haller, at de bedste mandlige håndboldspillere fra på onsdag skal kæmpe om verdensmesterskabet i Egypten.

I mandags lød meldingen samme sted ellers, at hvert femte sæde i de fire VM-haller ville være besat under slutrunden, men det har nu ændret sig.

Ændringen sker blandt andet på bagkant af, at Den Europæiske Håndboldspillerforening i et åbent brev til præsidenten i Det Internationale Håndboldforbund (IHF), Hassan Moustafa, opfordrede til at spille uden tilskuere.

IHF-præsidenten var søndag med på det møde, hvor beslutningen om at droppe tilskuere blev taget.

- På mødet kom man frem til, at der ikke vil blive lukket tilskuere ind på arenaerne, så kampene vil blive spillet bag lukkede døre som et tiltag i kampen mod at forhindre spredning af covid-19, lyder det.

Op mod 3000 tilskuere

Søndagens udmelding vækker formentlig glæde i de danske verdensmestres VM-lejr, hvor der har været flere kritiske røster om udsigten til at skulle spille med tilskuere.

Stjernespilleren Mikkel Hansen påpegede blandt andet, at det ikke gav mening, at holdene skal isoleres, men samtidig udsættes for en større smitterisiko med tilskuere i hallerne.

Han og de øvrige holdkammerater kunne da også henvise til, at der ikke findes tilstrækkelige statistikker for, hvor udbredt coronasmitten er i Egypten, da der bliver foretaget meget få coronatest i landet med 100 millioner indbyggere.

Havde den tidligere udmelding stået ved magt, ville der være mere end 3000 tilskuere til kampene i den arena, hvor Danmark sandsynligvis kommer til at spille alle sine opgør under slutrunden.

Håndbold-VM begynder på onsdag og varer frem til 31. januar. Danmarks første opgør er fredag mod Bahrain.

Da kvindernes EM blev afviklet i Danmark i december, var det uden tilskuere på lægterne.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter