Danmark moser miniputten: Mikkel og kompagni kickstarter VM med storsejr

Danmark sejrer sikkert mod Bahrain i håndboldherrernes første kamp ved VM i Egypten. Anført med 10 scoringer af Mathias Gidsel vinder Danmark 34-20.

Gud, hvor var det rart endelig at se en flok danske landsholdsspillere synge 'Der er et yndigt land'.

Efter en meget lang fredag, hvor det ikke var den egyptiske frokostbuffet, men hele corona-situationen hos håndboldherrerne, som gav små nervøse jag i maveregionen, blev der plads til at drage to dybe lettelsens suk.

Første kom sølle halvanden time før VM-åbningskampen mod Bahrain, da de 19 danske spillere trådte direkte ud af bussen ved hallen til ditto antal negative coronatest.

Dernæst valgte Danmark at stemple ind ved slutrunden, da man jordede bahrainerne 34-20. Forløsende. Endelig fokus på håndbold.

Mathias Gidsel brøler efter en af sine mange scoringer mod Bahrain. GOG-spilleren fik fredag slutrundedebut, og det skjulte han godt. (Foto: str Jonas Ekstromer/TT © Scanpix)

Vi kender Hansen, Landin og Møllgaard, men hvis du har notesblokken fremme, kan du med fordel lige kradse 21-årige Mathias Gidsels navn ned.

Slutrundedebutanten fejrede sit første VM med en startplads og takkede for tilliden ved ganske uimponeret at banke fem kasser i nettet på 16 minutter til dansk 10-6 føring. Ti mål i alt.

Velkommen til Gidsel, bliv du bare hængende.

Og når Danmark samtidig havde Mikkel Hansen stående ved den offensive mixerpult, lignede Bahrain mere og mere det, de vel egentlig var: En håndbold-miniput, som dansede ude af takt, når først Hansen og kompagni skruede på knapperne.

Krydrede vi det med professionelt og kynisk dansk håndværk, var pauseføringen på 19-10 ikke noget, der blæste mundbindet af i forbavselse. Solidt, og dermed også velfortjent.

Landstrænerens scoringsrekord i fare?

Nå, Nikolaj Jacobsen.

Nu hvor der rent spillemæssigt ikke var det helt store at bekymre sig om, stod landstræneren så i stedet med overvejelser om at lade Mathias Gidsel dampe af på bænken?

Scoringsrekorden for flest mål i en enkelt landskamp lyder på 15 styk signeret af netop Jacobsen tilbage i 1998 mod Grækenland, og med sin tiende scoring efter bare 35 minutter nærmede Gidsel sig med hastige, fodrappe skridt.

Mikkel Hansen var med til at orkestrere det danske angrebsspil i første halvleg, men fik efter pausen tid på bænken. Landstræneren gjorde godt brug af bredden og fik dermed mange spillere i VM-ilden allerede i første kamp. (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)

Sådan gik det dog ikke, men det havde måske været for meget. Altså, Gidsel vandt trods alt også holdets interne bordtennisturnering inden afrejsen til Egypten.

Vi endte på ti mål - og samtidig den måske bedste danske slutrundedebut nogensinde.

Derudover var det opløftende, hvordan Nikolaj Jacobsen fik roteret på nøglepersonerne og brugte hele holdkortet. Ikke mange gik fra banen uden følelsen af, at de var stemplet ind ved VM 2021 i Kairo.

Mads Mensah pumpede det sidste energi ud af Bahrain ved at føre fart ind i andenfasen, hvor Magnus Saugstrup stod klar på stregen til at signere 32-20 scoringen.

Noget nær den perfekte VM-åbner på en dag, som startede med et positivt corona-svar til venstrefløjen Emil Jakobsen, men endte i en opvisning, hvor særligt 21-årige Mathias tog Bahrain som håndbold-Gidsel.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter