Danmarks Landin og 13 andre anførere trygler forbund: Drop tilskuere til VM

I et brev til IHF’s præsident Hassan Moustafa har spillerne bedt om, at der ikke bliver tilskuere til VM.

(Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

I de seneste uger har flere af de VM-aktuelle håndboldspillere udtrykt deres store bekymring for en VM-slutrunde i Egypten med tilskuere på lægterne.

Mandag annoncerede de egyptiske VM-arrangører nemlig, at 20 procent af hallernes tilskuerkapacitet vil blive taget i brug. Det svarer til 3.400 tilskuere i den hal, hvor det danske landshold skal spille sine kampe.

Noget der har bekymret den danske stjernespiller Mikkel Hansen.

- Der er jo ingen tvivl om, at det stadig er en lille smule bekymrende at se, at de vil lukke mennesker ind (i hallerne, red.) i et land, som hvis man kigger på statistikkerne vel ikke rigtigt tester eller tager coronavirus seriøst, sagde han tirsdag til DR Sporten.

Også landstræner Nikolaj Jacobsen så gerne, at der ingen tilskuere ville være i hallerne til den kommende VM-slutrunde.

- Mine tanker er, at hvis man skulle gøre det til et så sikkert VM som overhovedet muligt, så skulle det være uden tilskuere.

Nu gør spillerne så det sidste for at sikre et VM uden tilskuere. Den europæiske håndboldspillerforening, EHPU, har torsdag skrevet et brev til Det internationale håndboldforbund, IHF’s, præsident, egyptiske Hassan Moustafa, hvori spillerne beder præsidenten om at droppe tilskuerne ved VM.

Det skriver TV2 Norge, som også har set brevet.

I brevet har den europæiske spillerforening udtrykt dens bekymring, om at tilskuere i hallerne under VM vil øge risikoen for spredning af corona blandt spillere, trænere og tilskuere.

IHF-præsident, Hassan Moustafa, svinger med IHF-flaget efter Danmarks VM-triumf for to år siden. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Landin har skrevet under

Spillerne udtrykker i brevet samtidig en følelse af, at de som rollemodeller sender et dårligt signal i hjemlandet, når de drager afsted mod et VM i Egypten, hvor der kommer til at være tilskuere. Modsat mange af de europæiske turneringer, hvor der ikke har været tilskuere tilladt.

Det dårlige signal satte Mads Mensah Larsen tidligere på ugen ord på overfor DR Sporten.

- Signalet man sender, er jeg ikke helt enig i, når man i hele Europa har vurderet, at det ikke er forsvarligt. At de så godt kan styre det dernede, det synes jeg da, er et lidt sjovt signal at sende.

DR Sporten har været i kontakt med Dansk Håndbold Forbund, DHF, der fortæller, at landsholdets anfører, Niklas Landin, er én af de spillere, der har skrevet under på brevet til IHF-præsidenten.

Landsholdets anfører, Niklas Landin (til venstre, har skrevet under på brevet til IHF-præsidenten, Hassan Moustafa. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra den danske landsholdsanfører om brevet, fredag.

Udover Niklas Landin har i alt 13 landsholdsanførere skrevet under. Også Norges anfører Bjarte Myrhol har underskrevet brevet, skriver TV2 Norge.

Såfremt IHF holder fast i ønsket om tilskuere til VM-kampene, har spillerne bedt om en tydelig protokol for, hvordan kampene skal afholdes med tilskuere.

Michael Sahl Hansen, der er administrativ chef i den danske spillerforening samt præsident i Den europæiske spillerforening, EHPU, bekræfter overfor DR Sporten, at landsholdsanførerne har skrevet under på brevet.

Han fortæller desuden, at Den europæiske spillerforening endnu ikke har modtaget et officielt svar fra IHF-præsidenten, Hassan Moustafa.

Siden artiklens udgivelse har IHF svaret på EHPU's brev ifølge TV2.

TV2 skriver, at IHF har svaret, at en beslutning vil blive meldt ud mandag, hvor Egyptens premierminister og sundhedsministerium har drøftet sagen på et møde.