Debat om dansk VM-målsætning er 'håbløs': 'Vinder vi alle kampe, er vi verdensmestre. Længere er den ikke'

Det er irrelevant at tale danske VM-placeringer lige nu, siger Henrik Møllgaard før åbningskampen mod Bahrain.

Henrik Møllgaard er en af de ledende skikkelser på Danmarks herrelandshold, og den slags medfører også en stor portion ansvar, er forsvarsstyrmanden meget bevidst omkring.

Der er krise i Kairo.

Slutrundedebutanten Mathias Gidsel bliver, som eneste tilbageværende af de unge landsholdsspillere ved elevatoren på Hotel Marriott, automatisk udnævnt til talsperson for den "gruppering".

Herfra bekræfter højrebacken rygterne i gårdmiljøet under torsdagens danske presseseance.

Internettet driller på hotelværelserne, og det afholder de yngre på holdet fra at kunne spille computer. Problematisk, må man forstå.

Ja, så er det nemmere at tilhøre den, ikke gamle, men mere erfarne garde som Henrik Møllgaard. 36 år, 159 A-landskampe og på vej ind i sin niende slutrunde for Danmark.

Kortspil, det er sagen, siger Møllgaard. Så er man heller ikke afhængig af hastigheden hos de egyptiske bredbåndsleverandører.

Den første VM-dag gik med at snakke coronaprotokoller, siden strammede arrangørerne en smule op, og herefter er debatten drejet skarpt til højre i retning af danskernes målsætning.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har sagt kvartfinale.

En kvartfinale for de regerende verdensmestre? Defensivt? Underspillet?, brummede alle de, som har klare holdninger til den slags - og det er ret så mange. Åbenbart.

- Helt grundlæggende synes jeg, at det er håbløst at skulle gå ud med en målsætning, fordi jeg håber, hvert eneste hold går på banen for at vinde, siger Henrik Møllgaard til DR Sporten.

- Jeg synes altid, at vi har en god og harmonisk gruppe på landsholdet, siger Henrik Møllgaard.

Matematikken er dejlig simpel.

- Et dansk landshold går altid på banen for at vinde, og vi vil være skuffede hver eneste kamp, vi taber. Og hvis vi vinder hver eneste kamp, er vi også verdensmestre. Længere er den ikke. Det fandt vi jo ud af i 2019, smiler Møllgaard.

Der er langt vigtigere ting at forholde sig til end målsætninger, mener landsholdspilleren.

- Om nummer otte, bronze eller finale er godt nok, synes jeg er irrelevant lige nu, siger han før åbningskampen mod Bahrain i aften.

Så ubeskrev et blad, at Danmark i det taktiske oplæg bruger trøjenumre og ikke navne under forberedelsen på sin kommende VM-modstander.

Skal op af hullet fra EM-skuffelsen

Hele målsætningsmaskineriet startede egentlig med, at nordmændene grinede af Danmark og landstrænerens udmelding, og siden er 'den berømte fjer blevet til fem høns', siger Nikolaj Jacobsen.

Hør landstræner Nikolaj Jacobsens tanker om Danmarks målsætning ved VM-slutrunden i Egypten:

Danmark koncentrerer sig om at nå kvartfinalen, jovist, men Jacobsen mindes ikke nogle af spillere har sagt, at 'det skal være endestationen'.

- Der ikke er én på mit hold, der ikke vil vinde guld, men hvis du spørger spillerne på de 31 andre hold, vil de også gerne vinde guld. Så det er den nemme løsning at sige, at man bare gerne vil vinde guld, siger Nikolaj Jacobsen.

Lidt ydmyghed er altid klædeligt, mener landstræneren. Særligt når man røg ud på røv og albuer i puljespillet ved EM sidste år. En dyd - også som forsvarende olympiske og verdensmestre.

For først skal det sportschef Morten Henriksen tidligere på ugen kaldte 'en plet', 13. pladsen ved EM, vaskes af.

Rutinerede Lasse Svan Hansen forklarer, hvad åbningskampen mod Bahrain fredag aften er for en størrelse:

Danmarks håndboldherrer har talt, vendt og drejet, hvad der skete i Sverige sidste år, men det er ikke sikkert, at man har fundet svarene, erkender Henrik Møllgaard.

- I bund og grund ved vi det jo ikke, men jeg tror, at man kommer langt ved at snakke om tingene og erkende, at der var nogle ting, der ikke fungerede.

- Jeg er da spændt, også fordi vi har fået nye navne med i forhold til opturen ved VM i 2019 og nedturen ved EM i 2020. Der er sket enormt meget, og det er jo også positivt, at der er nogen, som ikke har været med til de ting. Det er sultne unge mennesker, vi har fået med, siger Henrik Møllgaard.

Godt nok har de nye, yngre kræfter problemer med netcaféen på Hotel Marriott, men inde på træningsbanen fornemmer Møllgaard tydeligt, at de er rejst til Egypten for at brænde gulvet af.

- De fokuserer nok mest på, at de gerne vil prøve det, de så i 2019 (VM-guldet, red.), hvor alt rullede, folk var glade, og hele nationen var begejrestret. Og så tror jeg da ikke, at de nye brugt mange minutter på at fundere over, hvad der gik galt sidste år, siger Henrik Møllgaard.

Danmarks første VM-opgave i aften mod Bahrain kan ses direkte på DR1 fra klokken 20.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter