Den danske dominans er kun lige begyndt: 'Magtbalancen er tippet'

Det er mere sandsynligt, at Danmark vinder VM-guld for fjerde gang i træk, end at håndboldlandsholdet vippes af tronen, mener ekspert.

Som den første håndboldnation nogensinde vandt Danmark søndag VM-guld for tredje gang i træk. Men vi er først lige begyndt.

Det mener DR Sportens håndboldekspert Camilla Andersen, som har svært ved at se, hvem der skulle true de danske verdensmestres position på harpikstronen.

- Jeg tror, Danmark kommer til at tage den fjerde VM-titel, siger hun.

Den historiske VM-bedrift cementerer derudover, at Danmark fra nu af bør regnes som håndboldens stormagt, fortsætter hun. Tidligere har de olympiske mestre fra Frankrig været regnet som sportens konger, men danskerne har nappet tronen.

- Frankrig er stadig gode, men magtbalancen er tippet til Danmarks fordel. På den lange bane er Danmark den stærkeste håndboldnation, siger hun.

Ifølge Danmarks velsagtens største stjerne, Mikkel Hansen, håber landsholdet, at de er ved at opbygge et dynasti.

- Det er det, vi arbejder for. Det er en god gruppe, at være en del af. Vi nyder at være sammen, og det tror jeg, folk kan se, når vi spiller kampe, siger han.

Selv når 35-årige Mikkel Hansen indstiller karrieren, vil Danmark fortsat være en magtfaktor, mener Camilla Andersen. (Foto: © LISELOTTE SABROE, RITZAU/SCANPIX)

Fremtiden er lys

Også i Frankrig er der en fornemmelse af, at Danmark er i førersædet. Det fortæller verdensstjernen Nikola Karabatic, som har vundet ti guldmedaljer med Les Bleus, til den franske avis l'Equipe.

- At vinde VM tre gange i træk er en stor bedrift. Vi må nu regnes som outsidere, og jeg håber, vi kan indhente dem til OL i Paris i 2024, siger Nikola Karabatic.

Frankrig er fortsat et storhold sammen med nationer som Spanien samt Sverige, og kapløbet er meget lige. Men med det sagt, er Danmark det bedste mandskab, når alt spiller, vurderer Camilla Andersen.

Det skyldes naturligvis, at profiler som Niklas Landin, Rasmus Lauge og Mikkel Hansen stadig har verdensklasseniveau. Men der er ingen grund til at frygte, hvad der venter, når de tre landsholdsstjerner stopper, mener håndboldeksperten. For Danmark har allerede generationsskiftet på plads.

- De, som er de mest toneangivende, er de unge, og vi har en verdensklassemålmand, som ikke engang var med (Emil Nielsen, red). Fremtiden er lys, og sammenlignet med de andre nationer er vi foran. Vi bliver kun stærkere, siger Camilla Andersen.

- Og så vinder vi VM-guld i en kamp, hvor Mikkel Hansen har ét skud på mål og ikke spiller i anden halvleg. Havde du sagt det før turneringen, ville folk spørge, om du var skør, siger hun.

Herunder kan du se og høre ekspertpanelet sætte ord på Danmarks håndboldfremtid.

Camilla Andersen ser dermed ingen grund til bekymring. Det eneste punkt, hvor Danmark potentielt kunne stå svagere er i midterforsvaret.

I skrivende stund ser håndboldeksperten nemlig ikke en oplagt aftager for den 38-årige Henrik Møllgaard, men det kan også vise sig at være underordnet.

- Spillet er under stor udvikling, og hastigheden skrues hele tiden i vejret. I fremtiden kan det vise sig, at der er brug for nogle andre og lettere typer i forsvaret, siger hun.

- Danmarks angrebsspil kommer til at føre os langt i mange år fremover. Det er uden tvivl med til at sætte dagsordenen for, hvordan offensiven skal afvikles.

Vi sender landsholdets guldhjemkomst mandag den 30. januar kl. 14-18.45 på DR1 og DRTV.